BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

BDP'den taşeron ve OHAL cevabı

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız'dan taşerön örgüt ve "OHAL yeniden gelmeli" yorumlarına tepki var.

Abone ol

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, Başbakan Erdoğan'ın taşeron örgüt yorumlarına tepki göstererek, ''Bu, topu taca atmaktır. Taşeron kimse açıklasın. Kürtlerin bütün itirazlarını dış kaynaklı göstermek, soruna yabancı olmaktır" dedi.

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, MHP'nin OHAL önerisine ancak otoriter devletten yana olanların olağanüstü hal önerisi getirebileceğini söyledi.

Yıldız, beraberinde BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal ile kayıp yakınlarıyla görüştü.

MHP'YE OTORİTER SUÇLAMASI

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldız, ''Bölgede olağanüstü hal ilan edilmesi'' yönündeki önerinin, sorunları çözemeyeceğini ifade etti. Cumhuriyet tarihinin üçte ikisinin sıkı yönetim ve olağanüstü hallerle geçtiğini anlatan Yıldız, bunların yalnızca kuralsızlık ve hukuksuzluk getirdiğini söyledi. Yıldız, ancak otoriter devletten yana olanların bu tür önerileri getireceğini öne sürdü.

Bengi Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Taşeron terör örgütü'' değerlendirmesiyle ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

TAŞERON CEVABI

''Bu, topu taca atmaktır. Taşeron kimse açıklasın. Kürtlerin bütün itirazlarını dış kaynaklı göstermek, soruna yabancı olmaktır. Daha önce 28 Kürt isyanı olmuş bu, 29'uncusudur. Yöneticilerin beceriksizliği, Parlamentonun basiretsizliği olmasaydı, bu sorun çözülürdü. Sayın Başbakan'ın 'taşeron' değerlendirmesi ile Turgut Özal'ın 'üç-beş çapulcu' demesi arasında fark yoktur.''