BIST 10.197
DOLAR 32,34
EURO 34,89
ALTIN 2.394,14
HABER /  GÜNCEL

Saldırıyla ilgili korkunç gerçek

Erdoğan askerlerin şehit düştüğü mevzilerdeydi. Askerin bilgilendirme toplantısı acı gerçeği gün yüzüne çıkardı.

Abone ol

Şemdinli'de onlarca hatta kimilerince yüzlerce olduğu iddia edilen teröristler nasıl farkedilemedi? Başbakan Erdoğan'ın ziyaret ettiği o siperlerde istihbarat zaafı gün yüzüne çıktı..

Tümgeneral Kaya, ilk alınan görüntülerde ateşe karşılık verilmediği için bu görüntülerin çoban, köylü ya da kaçakçı olabileceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan ile Orgeneral Başbuğ ve beraberindekiler, yaklaşık 45 dakika süren yolculuğun ardından Şemdinli İlçesi'ne 14 kilometre uzaklıktaki Tekeli Tabur Komutanlığı'na ulaştı.

Erdoğan'ı bilgilendirme sırasında çarpıcı bir gerçek de ortaya çıktı Tümgeneral Gürbüz Kaya tarafından saldırı ile ilgili bölge haritası üzerinde brifing verildi.

ÇOBAN ZANNETMİŞLER

Tümgeneral Kaya, saldırı gecesi 23.30 sularında ilk görüntülerin alındığını, bu saatten itibaren görüntü alınan bölgelere topçu atışı ve diğer ağır silahlarla ateş edildiğini belirterek şu acı açıklamayı yaptı: 'İlk alınan görüntülerde ateşe karşılık verilmediği için bu görüntülerin çoban, köylü, ya da kaçakçı olabileceğinin düşünüldü.'

HAYVAN MI İNSAN MI ANLAŞILAMADI

Hürriyet gazetesinde ise Enis Berberoğlu Tümgeneral Kaya'nın sözlerini biraz daha farklı yazdı.. İşte o sözler:

"Saat 23.30. Gediktepe’de, geçici üste barınan Nikon dürbüncüsü, tam karşısına düşen orta tepeden aşağı doğru inen birilerini gördüğünü zannetti. Termal kameralar oraya yöneldi. Ama hayvan mı, insan mı olduğu anlaşılamadı. Yine de askeri tabirle uygulama başlatıldı. Yani dağ topları ve havan topları o mevkiyi dövmeye başladı. Karşılık alınamadı."

TSK MAYINI İLE ŞEHİT OLAN 7 ASKER İLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Terörist grubun ‘Çoban’ sanıldığını açıklayan Tümgeneral Gürbüz Kaya, daha önce Çukurca’da 7 askerin şehit olmasına neden olan mayının TSK’ya ait olduğu itirafıyla gündeme gelmişti. 7 askerin şehit olmasına neden olan mayının PKK’ya ait olduğu söylenmiş, ancak Kaya’nın internete düşen ses kayıtlarında mayınların TSK’ya ait olduğu ortaya çıkmıştı.