BIST 10.269
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,73
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa'da Liverpool-Milan filmi çekiliyor

2005 yılında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Milan ile Liverpool arasında oynanan, Şampiyonlar Ligi final maçının anlatıldığı film Bursa'da çekiliyor.

Abone ol

Senarist yönetmen Ellen Perry, 25 Mayıs 2005 tarihinde İstanbul Atatürk Olimpiyat stadı'nda oynanan, Liverpool-AC Milan Şampiyonlar Ligi final maçını hikayenin merkezine oturtan bir filme imza atıyor.

Film, fanatik Liverpool taraftarının babasıyla birlikte İstanbul'da oynanacak Liverpool- AC Milan maçına gitmenin hayalini kuran küçük Will'in hikayesini anlatıyor. Bursa'da yapılan çekimler film ekibi için öncelikle eski bir 302 Mercedes otobüs satın alarak otobüs Liverpool taraftarlarının deplasmanlara giderken kullandığı otobüsler gibi kırmızı beyaza boyadı ve bayraklarla süslendi.

Deplasman yolculuğuna çıkan Liverpool taraftarlarını canlandırması için yönetmenin direktifleri ve özel tipleme istekleri doğrultusunda Bursasporlu taraftarlardan seçildi. Bursa'da ki cekimlerde filmin Sırbistan ve Bosna Hersek sınırında bir Sırp köyünde mola veren Liverpool taraftarlarının Will ile karşılaşması konu ediliyor.

Köy çekimleri için Makedonya bölgesindeki köyleri andıran Bursa'nın meşhur köyü Cumalıkızık seçildi. Bursa'da film için kullanılan ikinci mekan ise Görükle futbol sahası oldu. Burada taraftarların otobanda İstanbul'a doğru gidiş görüntüleri çekildi.