BIST 10.264
DOLAR 32,35
EURO 34,77
ALTIN 2.392,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kart 43 uygulaması yeniden başladı

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, şehir içi ulaşımda 'Kart 43' uygulamasının yeniden yürürlüğe girdiğini kaydetti.

Abone ol

Başkan İça, özel halk otobüslerinde uygulanan 'akıllı kart' sistemi ile ilgili Belediye Sosyal Tesisleri'nda basın toplantısı düzenlendi.

Başkan İça, şöyle konuştu: "Yaklaşık 6 aydır devam eden, halk otobüsü işletmecilerinin akıllı biletle ilgili yasal bir haktan doğan, Belediyemizin yeni uygulaması ile devam eden bir problem vardı. Bunun çözümünü gönül ve el birliği ile sağladık. Yeni bir başlangıcı basınımız ve halkımızla da paylaşmak istedik. Bugün itibariyle, 287 tane halk otobüsünde ve belediyemizin yeni almış olduğu 4 adet otobüste geçmişte olduğu gibi kartlı sisteme geçiyoruz. Bu çağdaş sistemin uygulanmasının rahatlığını 2009 yılında halkımız ve esnafımız çok sevdi. Bizde belediye olarak bunun arkasında olduk. Tabii ki idari süreç sonrasında biz yargı kararlarına uymak zorundayız. Bunlara uyarak, Belediyemiz bu sorumluluğu üzerine almak zorunda kaldı. Otobüsçülerimiz, işletmecilerimizin menfaatine olacak olan birçok hükümleri ihtiva eden yeni ihale düzeni içerisinde Kütahya yeni Kart 43, e-kent şirketimizin sahip olduğu sözleşme ile çok büyük fedakarlıkları da beraberinde getirerek, her iki taraf için de çok önemli olan, uzun vadeli bir işbirliğini başlatmış oluyoruz. Bu uygulamalarda geçtiğimiz dönemden eksiklerimiz vardı. Bunlar, akıllı duraklardır. 5 adet olan bu duraklarımızın görüşmelerimiz sonucu 7 adede çıkarılması ve yerlerinin tespit edilmesi kararlaştırıldı. Halkımızın akıllı biletlere kolay ulaşabilmesi için yaygın hale getireceğiz. 70 adet bayilik çalışması tamamlanmıştır.

Halk otobüsü İşletmecilerimize bu yeni anlaşma ile bir takım imkanlar sağlanırken, bir taraftan da halkımıza da eziyet etmemek için geçtiğimiz dönemde alınan kartlar, herhangi bir bedel ödenmeden bayilerden değiştirilebilecektir.Bunun dışında otobüs işletmecilerimizin zaman zaman şikayetleri oluyor. Bunları bizler oda temsilcilerimizle bire bir görüşerek yasaların Belediyelere vermiş olduğu yetkileri göz ardı etmeden, ortak noktayı bulacağız. En çok problem olan çalışma çizelgelerinin oluşturulmasında toplantı düzenleyerek bir prensip kararı aldılar. Bu prensip kararlarını tabiî ki görüş olarak bize ilettiler. Bizlerde her iki tarafı da mağdur etmeyecek şekilde çözüme ulaştırdık. Ben bundan da, ilk uygulama olduğu ve olumlu olduğu için mutluluk duydum. Bundan sonra da halkımızın istekleri ve Otobüs İşletmecilerimizin sorunlarını tartışarak birlik içinde çözümler üreteceğiz. Özellikle otobüs şoförleri arkadaşlarımızın halkla iletişimi çok çok önemlidir. Ümit ediyorum ki yeni alacakları eğitimlerle halkımızla iletişimi çok daha üst seviyeye çıkaracaklardır. Müşteri veli nimettir kavramıyla uzlaşacak şekilde halkımıza daha iyi hizmet vereceklerine inanıyorum” dedi.