BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.398,80
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

DİSK ve Türk-iş arasında PKK kavgası

Türk-İş'e bağlı sendike yöneticisi DİSK'i ve üyelerini PKK ile ilişkili gösterince kıyamet koptu.

Abone ol

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Belediye-İş Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nihat Yurdakul'un, ''DİSK'i ve DİSK'e üye Genel-İş'i PKK ile ilişkilendiren'' yaklaşımlarının, tamamiyle kendi görüşünü yansıttığını, bu yaklaşımların Türk-İş Yönetim Kurulu'nu ve Türk-İş kurumsal kimliğini bağlamadığını bildirdi.

Türk-İş Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nihat Yurdakul'un, yaptığı bir konuşmada, DİSK ve DİSK'e üye Genel-İş Sendikasını PKK ile ilişkilendirdiği yönünde çıkan gazete haberleri üzerine, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün imzası ile Türk-İş Genel Başkanlığı'na bir yazı gönderildiği ve Türk-İş'ten, Yurdakul'un bu yaklaşımı nedeniyle özür dilemesinin istendiği bildirildi.

Açıklamada, bunun üzerine Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun, DİSK Genel Başkanlığı'na cevabi bir yazı gönderdiği belirtildi. Açıklamaya göre, Kumlu'nun gönderdiği yazı şöyle:

''Konfederasyonumuz, diğer işçi ve kamu çalışanları konfederasyonları, emek ve meslek örgütleri ile ilişkilerine çok önem vermekte, çalışma hayatının birçok sorununun birlikte mücadele ile aşılabileceğine inanmaktadır. Konfederasyonumuz, konfederasyonlar arasındaki farklı siyasal görüş ve farklı çalışma anlayışlarına saygı ile yaklaşmakta, bu farklılıkların birlikte mücadelenin önüne geçmemesi için de elinden gelen her türlü çabayı göstermektedir.

Türk-İş'in omuz omuza mücadele verdiği hiç bir örgütsel yapılanmayı PKK ya da başka herhangi bir terör örgütü ile ilişkilendirmesi mümkün değildir. Türk-İş ile DİSK, bir çok platformda birlikte mücadele vermiş iki dost örgüttür. Türk-İş, DİSK ile devam eden bu dostluğa çok önem vermekte ve bu ilişkinin Türk-İş'in kurumsal kimliğine ait olmayan kimi yaklaşımlar nedeniyle zedelenmesine izin vermeyeceğini ifade etmektedir.

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı ve TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nihat Yurdakul'un, DİSK'i ve DİSK'e üye Genel-İş Sendikası'nı PKK ile ilişkilendiren yaklaşımları, tamamiyle kendi görüşünü yansıtmakta, bu yaklaşımlar TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu'nu ve TÜRK-İŞ kurumsal kimliğini bağlamamaktadır.''