BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Geçici görevlendirmeler bitiyor

Ordu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ergun Gümüş, sağlık kurumlarında geçici görevlendirmelerin zorunlu durumlar haricinde sona erdirildiğini söyledi.

Abone ol

Geçmişte geçici görevlendirmelerle ilgili sıkıntıların meydana geldiğini, ancak yapılan düzenlemelerle bunun önüne geçildiği ifade eden Dr. Gümüş, bu konudaki haksız uygulamaların sona erdirilerek adaletin sağlanacağını kaydetti.

Başta 496 olan geçici görevlendirme sayısını kademli olarak önce 210'a son olarak 163'e kadar düşürdüklerini ifade eden Dr. Gümüş, "Geçici görevlendirmeler, standart kadrolara göre atamaları yapılması gerekirken o dönem içerisinde yapılmamış ve ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmıştı. 496'lardan 210 sayısına kadar indirdik. Son olarak bu sayı 163'e kadar düştü. Şuan Ordu Devlet Hastanesi, Fatsa Devlet Hastanesi, Sağlık Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Ünye Devlet Hastanesi'nde olmak üzere toplam 163 geçici görevlendirme bulunuyor. Bunların 80'i ebe/hemşire, 44'ü pratisyen hekim ve 12'si uzman hekim" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Ordu ziyaretinde konu üzerinde önemle durduğunu ve bir an bitirilmesi konusundaki verdiği talimatlar üzerine harekete geçtiklerini belirten Dr. Ergun Gümüş, "Hizmet içerisinde tabii ki kısa süreli görevlendirmeler olacaktır. Ancak bizim geçici görevlendirmelerle ilgili yaşadığımız sorun süresiz olarak 10 yıla varan geçici görevlendirmelerdi. Bu gerçekler göz önünde bulundurularak gerekenler yapıldı. Geçici görevlendirmeleri süreli hale getirildi. Sadece kilit noktada bulunan arkadaşlarımızın yerine görevlendirme yapmak suretiyle 3 ay tolerans tanınıyor. Bu uygulamayla ile hem bir haksızlığı önlemiş hem de adaleti sağlamış olduk" diye konuştu.