BIST 10.323
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.405,77

Tuz ve şeker yerine ne kullanmalıyız?

Yediğiniz yiyeceklerin herhangi bir hastalığa zemin hazırlayabildiğini biliyor musunuz? Araştırmalar, sağlıksız bir beslenme ve yaşam biçiminin hastalık oluşmasında yüzde 50 oranında etkili olduğunu bildiriyor. Diyetisyen Neslihan Aktepe, tuz ve şeker yerine ne kullanmalıyız? sorusunu cevapla.tv izleyenleri için açıklıyor.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 3 Adet Yorum
Akif

Ne kadar çeşit yemek yerseniz, o kadar sağlıklı, onu yemem bunu yemem diyenlerin kan değerleri bozulur. Meyve, sebze, tahıllar, baklagiller, Zeytin yağı, ayçiçek yağı, balık, et. Herşey fakat az yiyin. Bazen Sabah - Akşam yiyin çünkü karaciğer yağlanır, karaciğeri sağlıklı tutarsanız uzun yaşarsınız. 7-8 saat gece uykusu, Erken kalkın 2 bardak sabah su için, günde kışın 2, yazın 3 litre su için. Her yemekten sonra veya sabah 30 dakika hızlı yürüyün. Ekmek bir iki dilim yiyin, şekeri hayatınızdan çıkarın, tuz az miktar temel ihtiyaç. Ve Hergün Güneşlenin. Güzel sözler iyi davranışlar mutluluk anahtarı, yardımsever olun, iyi arkadaşlar edinin. Sağlıkla kalın. Hayırlı Cumalar. Dua etmeyi unutmayın.

Akif

Kan bağışı yaparsanır, beslenmenize çok daha özen gösterirsiniz, kanınız yenilenir, iliğiniz yağlanmaz, damarlarınız çok daha geç tıkanır, tansiyon hastası olmazsınız, baş dönmesi, göz kararması, yorgunluk nedir bilmezsiniz. 63 kez kan verdim 52 yaşındayım ve hiç doktora gitmedim. Kan verin sağlığınızı koruyun.

Akif

Tuz yerine, Sirke-Limon. Şeker yerine, Bal-Pekmez

  • 1