BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Türk esnafından dolara karşı çözüm! Artık o ülkenin parası kullanılacak

ABD ve Türkiye arasında yaşanan kriz ve dolar kurunda yaşanan hareketlilik esnafı başka alternatiflere yönlendirdi. Doların şantaj aracı haline gelmesi üzerine, ülkeler arasında yapılan hamlelere vatandaş da katıldı. Kapalıçarşı’da birçok esnaf döviz tercihlerine Çin parası yuanı ekledi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 15 Adet Yorum
Misafir

Cinli turist sayisinda artis var galiba..

Misafir

Sterlin 9 a dayandi Ingilterede ikamet eden Turk insanina 2 ser ev daha alma firsati dogdu.Gecen sene 300 binlik ev 100 bin sterline aliniyordu simdi ayni ev 35 bin sterlin.Firsat bu firsat Cuma gunu gelip bir ev daha bakacagim. En azinda ulkeye 35-40 bin sterlin daha para girmis olur.Muteahhitlere sterlin odeme teklif edince fiyat dahada cazip oluyor ama ben TL ile almaya kesinlikle karaliyim.Tum avrupada ikamet eden Turkiyeli insanlara aynisini tavsiye ederim.Paranizi avrupadan cekip ulkeye gayri menkule yatirin.Ulke kazansin sizde fazladan mulk sahibi olun.

S.V.T.

DÜNYA TİCARETİNDE REZERV PARANIN DOLAR OLMAKTAN ÇIKMASI AMERİKA İÇİN SONUN BAŞLANGICI OLUR.

ali

vey be bugünleride gördük ya hamdolsun :))) yeahhhhh

Misafir

Kapali carsi yuan kullanmaya basladiysa, usa ekonomisi 3 gune kalmaz coker artik...

Gürsel

Akp de ilk 5 senenin kadrosu olmadı için bu durumdayız.Yoksa baştakinin bir extrası yok.

halk

adamlar ticaret kafasiyla is yapiyorlar cin parasi deger kazaniyor tl karsisisinda ve ondan cin parasi aliyorlar ulkede zaten dollar kalmadiki

Misafir

Borçlarımızı da Çin parası ile ödeyebilecek miyiz?

Misafir

Çin ile olan ticaret hacmi yüzde 2 , ABD ile yüzde 18..yuan ile neyi halledeceksiniz. Az mantık.. Ama şunu da biliyorum ki doları en çok dolara saldıranlar alıyor haberiniz olsun.. saf Anadolu çocuğu gidiyor dolarını bozduruyor ama çakallar hemen o dolarları piyasadan topluyor..

Misafir

Yuan 2 sene sonra dolara karşı aşırı değerli olacak diyen kapalışarşı esnafı gitsin de bakkallık yada çöpçülük yapsın. Çin develeti 70 yıldır hiçbir zaman parasını değerli kılmadı dolara karşı. Azıcık değerlendiğinde de devaluasyon yaptı. Akp hükümeti ne yaptı 10 sene boyunda TL nin değerli kalmasını seyrettiler. Eni sonunda patladı. Zararlığı vatandaş çekecek.

Sancar

Kendi paranızı kullanmayın yuan biriktirin. Nasıl bir haber...

Misafir

İngiliz poundunu nerenize sokacaksınız, dokuz liraya dayandı, ingilizlere ödemeyi Çin parasıyla mı yapacaksınız, ülkemin insanları be tüketiyor be içiyor anlamıyorum

kundemacı

Türk parası sadece dolar değil, Euro karşısında da değer kaybediyor. Dolar için sandaj aracı diyen ahmaklar. TL nin diğer paralar karşısında değer kaybetmesine ne diyecek.

Misafir

Henüz değil. Sadece doların etkisini azaltmak yetmez. Amerikan ürünlerine ambargo da uygulanmalı. Almıcaksınız. Onlar da satamayınca işsizlik ve enflasyon artacak Amerika'da... Sonra da dibe vuracaklar. ABD'nin yıllık 2 trilyon dolar ihracatı var. Almanya'nın bile 1 trilyon euro.

Misafir

dolar yıkıldı artık...................................

  • 1