BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Sınavlar ne olacak? Ziya Selçuk'tan MEB'de yeni dönem bombaları

ANKARA'da basın toplantısı düzenleyen yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan son dakika açıklamalar var. İlk basın toplantısını yapan Ziya Selçuk, hem velilere hem öğrencilere hem de öğretmenlere umut aşıladı. Sınavlar ve sistem değişiyor mu? Yeni dönemde neler olacak. İşte açıklamalar:

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 43 Adet Yorum
Misafir

18 yaşındakini daha artık çırak yapamazsın

hjhj

sayın bakanım 12 yıllık zorunlu eğitim ya kalkmalı ya da öğrenim şekli değişmeli. ben ülkeyi kalkındıran yürüten sistemin insanlarının çeşitliliği olduğunu düşünüyorum.kimisi sanayide çalışmalı kimisi temizlik yapmalı kimisi yönetmeli kimisi tedavi etmeli vs.biz okumaya niyeti olmayanı yukarı çekelim derken buluş bulacak kapasitedekini aşağı çekiyoruz.sonra biz en zeki öğrencilerimizi fen lisesine ardından da tıpa gönderiyoruz.oysa biz bu zekilerimizi serpiştirmeliyiz ilahiyata,mühendisliğe,tıpa,hukuka,öğretmenliklere vs. bir mimar sinan çıkarırsın ülkenin tüm mimarlarını o şekillendirir zaten.ilahiyata en düşük puanla öğrenci gönderiyoruz sonra da geçip fethullahlar,adnan oktarlar,zekeriya beyazlar vs vs nerden çıktı diyoruz.ben ayet bilmiyorum hadis bilmiyorum bu tarz adamlar çıkıyo ben okudum biliyorum diyo ister ye ister yeme. ben bilmiyorum ki boşluğu bunlar dolduruyo işte.

Misafir

Fullbright Başkanı amerikan. Anlayın artık 49lardan bu yana kararların nasıl alındığını

KAŞGARLI MAHMUT

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SN.ZİYA SELÇUK BEYİN DİKKATİNE SN.BAKANIM: 1- SENDİKALARDAN UZAK DURACAKSINIZ, 2- CEMAATLERDEN UZAK DURACAKSINIZ. a) ///DEVLETİN DİNİ ADALETTİR///. b)///DİNİN ADALETİ İSE ÖZGÜRLÜKTÜR///... BEYLER KAMUSAL ALAN İSTİRAHAT ALANI DEĞİL,BİLAKİS HİZMET YAPMA ALANIDIR YAPAMIYORSAN,BAŞARAMIYORSAN GÖREVİNDEN ÇEKİLECEKSİN ARKADAŞ. AŞKLA,ŞEVKLE GÖREV YAPACAKLARA YOL AÇACAKSIN, YADA YOL VERECEKSİN. HİÇ KİMSE DİNİ, ADALETİ, GÖREVİ, DEVLETİ VE MİLLETİ BİRBİRİNE KARIŞTIRMASIN KARDEŞİM BU ÜLKEDE BUNDAN SONRA HERKES ADAM GİBİ GÖREVİNİ YAPARAK MAAŞ ALACAK.BU ÜLKE VE KURUMLAR HİÇ KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR.

EMEKLİ EĞİTİMCİ----

Pek umutlu olmamakla, bu söylemler insanı gıdıklıyor. Ensar Vakfı ve benzeri vakıflarla Bakanlığın yaptığı eğitime katılma protokolü ne olacak? Yarın tarikatlar bu söylemlerden usanır da dirsek gösterirse nasıl bir direnç gösterilecek...

mesut topak

Sayın bakanım okulda vermediği dersi,evinde özel ders diye veren öğretmenlerden kurtulmadıkça neyi düzelteceksin.Nasıl ki hastanede görev yapan bir doktor özel muayene açamıyorsa MEB de çalışan bir öğretmen özel ders vermesin.Çalışan başarılı öğretmene daha fazla ücret verilsin.Okullarda verilen telafi kursları kaldırılsın.telafi kursları MEB onaylı özel sektöre devredilip okul idaresinin hangi derslerden başarısız olduğunu tespit ettiği öğrenciler başarısız olduğu derslerden telafi eğitimi alsın fakat sınav odaklı değil o dersi öğrenme odaklı olsun.Sınav,öğrenciye sınıf geçmesi için gereken not için değil, neyi ne kadar öğrenmiş onu belirlemek için yapılsın.İlk,orta ve lisede mezuniyet için bir tek merkezi sınavın yapılması öğrencileri sınav baskısından kurtaracaktır.

Misafir

ÖNÜNDE EĞİTİMİN YAKACAĞI BİR IŞIK GÖRMEYEN, OKULDAN BEKLENTİSİ KALMAMIŞ BİR GENÇLİK VAR VE HAKSIZ DEĞİLLER. SİZİN GENÇLİĞE GELECEK ADINA VAADİNİZ NE HANGİ ÜMİT IŞIĞINI ÖNLERİNE KOYUYORSUNUZ. ÜMİT YOKSA HER ŞEY BİTMİŞTİR, ÜMİT YOKSA GELECEĞE GÜVEN BİTMİŞTİR. VAR MI BİR MEİJİ RESTORASYONU BENZERİ İDEALİST BİR HAMLE DÜŞÜNCENİZ, DÜNYA İLE ENTEGRASYON GİBİ BİR NİYETİNİZ; SAHİ İNGİLİZCE ÖĞRETEBİLEK MİSİNİZ. ÖNCE SORUNLARA, EKSİKLERE İNME İHTİYAÇLARI GÖRMEK GEREK; ELDE OLANA BAKMAK GEREK EĞİTİM KADRON YETERLİ DONANIM VE METODA SAHİP Mİ İŞİNİN EHLİ Mİ, LİYAKATE DÖNMEK LAZIM, SINAVA GİRMEYENLER BAŞARIRKEN; BAŞARILI OLANLARI MÜLAKATLARDA BİÇMEMEK GEREK.

Misafir

YİNE BİR KÜRSÜDEN VAAZ HENÜZ TEMELİ OLUŞMAMIŞ SİSTEMSİZ BİR BAKIŞ AÇISI BÜTÜN EĞİTİMİ TEK KAZANDA KOTARIP SERVİS EDEN TOPTANCI, HEPTENCİ AMA İŞ HASILA GELİNCE HİÇTENCİ YAKLAŞIM. BİZ HAZIRLIKLIYIZ DİYOR, ARKADAŞLARIM DİYOR SİZLER DİYOR İLK BİNDESİNİZ DİYOR 1- DAHA BAKAN OLACAĞINI BİLE BİLMEDEN MİLYONLARI İLGİLENDİREN BİR KONUDA NASIL HAZIRLIK YAPTINIZ 2-ARKADAŞLARINIZ Kİ YILLARDIR EĞİTİMİN İÇİNDE VE BU SİSTESİZLİĞİ SİSTEM DİYE DAYATIP EĞİTİMİ BİTİREN ONLAR. 3-AYAK ÜSTÜ TEK YEKÜN İÇİNDE TOPLAYIP ÇARPIP; BÖLÜP ÇIKARIP HANGİ KRİTERLERLE İLK ON, YÜZ, BİNLERİ KATAGORİZE EDEBİLİYORSUNUZ. BU FİRASETE GERÇEKTEN HAYRANIM. BENİM ANLADIĞIMSA NESLİMİZE YAZIK EDİLİYOR VE EDİLMEYE DEVAM EDECEK BUNUN GARANTİSİ VERİLİYOR. ÜLKEDE ÜRETİM, İSTİHDAM SORUNU ÇÖZÜLMEDİĞİ SÜRECE EĞİTİMİN SORUNLARI ÇÖZÜLMEZ;

Mehmet

Arkadaş, Eğitim alanında artık umutların tükendiği bir noktada yeni Bakanımız umut oldu. İnşallah Eğitimde gelişimler göreceğimize inanıyorum. Rüm Mağduriyetlerin de giderilmesi umuduyla başarılar dilerim.

Misafir

SEN KİMSİN ELİNDEKİ ÖLÇÜ NE ,SANA BU YETKİYİ KİM VERİYOR...

AHMET DANACI

YENİ BAKANIMIZDAN ÇOK UMUTLUYUZ.İLK İCRAATLARI ÇOK OLUMLU.TÜRKİYE'M İÇİN HAYIRLI OLSUN.

Cevdet

Fullbright Eğitim Komisyonu nedir? Yuh artık. Bu yaşımda bu ihaneti yeni öğrendim.

Alper Bozer

Öğretmenlerin tayin durumu ne olacak eşim bi yerde ben bi yerde birde çocuk var tayin işine bir çözüm istiyoruz..

Misafir

Ben ilkokula gitmek istemiyordum. ana baba baskısıyla gitmek zorunda kaldım. Ama iyi oldu

Vatandaş

Fulbright Komisyonunun Başkanı kimdir? Dört Amerikan, Dört Türk anlaşamadığı durumda başkan hangi taraftansa o taraf kazanacağına göre, başkan hangi ülkedendir?

Ata Özer

Bir Chp.li aile olarak artık bu hükümeti destekleyecegiz. 20 senedir chp dedik salak salak muhalefetten. Baskasını yapmadı. Kendi paylaştığımız seylere kendimiz inanmadım

Misafir

3600'den bir haber yok

nbvcxz

maaşa zam dogru durust zam yapın kalıte artar zaten

ASSİVAS

HI HI OLUR OLUR, DİĞER BAKANLARDA ÖYLE DİYORDU? AK PARTİ HÜKÜMETLERİNİN EN BAŞARISIZ OLDUĞU MİLLİ EĞİTİTM VE ADALET? BUNU TAMAMINA YAKIN AK PARTİ SEÇMENİ DİYOR. ZORAKİ İMAM HATİP OKULLARI YÜZÜNDEN MİLLİ EĞİTİTM ARAP SAÇI OLDU HER MAHALLESEDE HER KÖŞEDE İMAM HATİP ADAM GÖNDERMİYOR YAPACAK BAŞKA SEÇENEK YOK ÖĞRENCİ GİTMİYOR GİDENDE ANA BABA BASKISINDAN? BUNLAR NEDEN GÖRMEZSİNİZ. AK PARTİ SEÇMENİ BİR VATANDAŞIM SİZLERDE GÖRÜN DEDİM.

Misafir

Sayın Bakan güzel düşünceler içerisinde. Eğitimi baştan düzgün yapmak istiyorsa istanbul a harcanan paranın Dörtte birini eğitime harcasın herşey düzelir. Gerisi de hikaye.

Akın

Erdoğan bu adamı uzun sürmez 2 yıla varmadan görevden alır bu adam AKP'li değil

Maya okullari

Maya okullarinin sahibi mebin basinda. Ahah. Eee sistmi batirip maya okullarina ogrenci gonder

VATANDAŞ YUHLAR

ADAMI GÖREVDEN ALMAZLARSA ÇAKMIŞ ÖNCEKİLERE...HELAL BE...

VATANDAŞ VAR

SANKİ İKTİDAR DEĞİŞTİ... DÜZEN BOZAN (YAZ BOZ TAHTASI DİYEN ŞURA SALONUNDA N. AVCI YOK ARTIK) YAPAN, DENEME YANILMA İLE GİDEN SİSTEMİ İTİRAFLAR DÖKÜLÜYOR... 2 ay içinde 3 yıllık bir eğitim planı açıklayacağız' dedi. ALLAH ALLAH 2-3 AY İÇİNDE DEĞİŞECEK, ÖNCEDEN EĞİTİM KİMİN ELİNDEYDİ...

SA

Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: 3 Yıllık Programımızı 2 Ay İçince Açıklayacağız. Cumhurbaşkanlığı Sisteminin ilk kabinesinin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk basın toplantısı düzenledi. Selçuk 3 yıllık programlarını 2 ay içinde açıklayacaklarını söyledi. Hiçbir öğrencimiz, hiçbir velimiz sürprizle karşılaşmayacak. Oyunun sonunda asla kural değişmeyecek, oyunun ortasında 'biz değiştirdik' demeyeceğiz" dedi. SON CÜMLENİN ALTI ÇİZİLMELİ BİRİ MESAJI ALMALI,asla kural değişmeyecek, oyunun ortasında 'biz değiştirdik' demeyeceğiz" BİRİ VEYA ONUN GİBİLER ANLARSA....