BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Ruşen Çakır'dan HDP ve baraj analizi

Habertürk gazetesi yazarı Ruşen Çakır, HDP'nin seçime bağımsız girmesi ve barajı aşması durumunda 50'den fazla milletvekili çıkarabileceğine işaret etti.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 37 Adet Yorum
O seref bizim

Senin gibilerinkine sövülmedende durulmuyorki .

Atilla

Hangi Mhp , ülkücü kardeslerimizi sehit eden chp zihniyetine kul köle olmus , sehitlerimizin ruhlarini sizlatan Mhp yimi diyorsunuz.

ardilamed

ben hopali degilim,amedli yani diyarbakirliyim.hopali ise güvenilmezmi oluyor.icindeki kuyruk acisi niye,sende fellahmisin?

Elazığ Türk

Barajı geçse % 10 dan fazla almalı e zaten MHP de % 12 alıyor. Bırakın bu hdp propagandasını halk kürtçü bir artıyor oy vermez. MHP nin adayı Cumhurbaşkanlığı seçiminde diyarbakırda % 5 aldı bundan da bahsedin

turgay

Ak partinin çürüklerini transfer edeceksek Tayyip'ten başlamalıyız.Milletin anasına sövenlere bir şey demiyorsunuz aksine ananızı alıp koşuyorsunuz önce benimkini Sev diye.

yurdael

Ruşen çakır dün akşam seni bengü türk tv de murat ide anlattı sabah kalktım ya az bile söylemiş dedim gerçekten sen kimsin hergün her ikdidrda başka bir yüz bence gazeteci yada başka bir iş ama insan önce adam olmalı birgün solcu birgün sağcı birgün dini düşünceli şimdide kürtçü oldun hepsini olan biri sanırım adam olamamış denir.

can

Birileri pkk veya bdp kobani olayları benzeri baraj muhabbeti üzer,nden kaşıyor yoklama çekiyor dolaylı destek veriyorlar

mrt

Ama torosdan seni gibi birisi cikabiliyor.... Sey bir yana, artik birakin su ayrimcilik genetiginizi bir yana.. Dunya donuyor turkler durup bakiyor....

Trasferleri hızlandırın!..

Ak-Parti köfe'sinde dört çürük elma çıktı.(Muammer Güler-Egemen Bağış-Zafer Çağlayan-Erdoğan bayraktar)MHP köfe'sinin içi ise hep çürük elmalarla doludur,Ak-Partinin çürükleri de MHP ye transfer edilirse MÇP olur.(Milliyetçi Çürük Partisi.)

turgay

Bunlar MHP'ye yakışmaz.Ama bunların fikir babaları Özal'ın bir prensi vardı Engin Civan diye ABD'ye tüymüştü Davutoğlu'nun onu acilen geri çağrıp Babacan'ın yerine ekonomiden sorumlu bakan yapması gerekir.Not:adı geçen kişi ve diğerlerinin pisliğini düzeltmek Ecevit ve Bahçeli'ye kaldı kaymağını yemek de şimdikilere kaldı.

demli cay

sen akp devsirme Kürt metiner misin baraji %5 düsürün ozaman dürüst olur yoksa oylar ayakabi kutularinda olur

Toroslu

Bu adamin niyeti pis. Aslina baktim , Hopa'li , yani bozuk , fazla söz yok. Hakkari'den adam cikar , Hopa'dan cikmaz. Alinan alina bilir, benden bildirilmesi.

Trasferlere başlayın!..

Zafer Çağlayan-Muammer Güler-Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış hemen MHP ye transfer edilmelidir.MHP başka türlü ayakta kalamaz.

turgay

Peki o zaman soralım MHP %13 ile 50 küsur m.vekili çıkarırken HDP '10'u geçerse nasıl aynı sayıda veya daha fazla m.vekili çıkaracak.Bu şimdiye kadar kimsenin önemsemediği ama temsilde adaleti bayağı bozan başka bir sebepten.Türkiye'de m.vekiline düşen seçmen sayısı ortalama 138 bin.Bu rakam 154 bin ile 38 bin arasında değişiyor yani bazı yerlerde 1 oy diğer yerlerde nerede ise 4 oya eşit oluyor.İşte bilhasssa doğu ve Güney doğu m.vekilleri Türkiye ortalamasının çok altında oy sayısı ile seçilebiliyorlar.Sanırım bu durumda üzerinde tartışılması gereken bir vakadır.Madem Milli irade diyoruz herkesin oyu eşit olmalı değil mi?

DENİZ

frıldaklığın bu kadarına pes hdp fazladan çıkaracağı milletvekillerini mhp oylarından mı çıkaracak yoksa akp oylarındanmı,akp niye barajı savunuyor zannediyorsunuz,vatandaşı aptal yerine koymayın

OYUMUZ MHPYE

AKP GİDECEK MHP GELECEK.ÜLKEYİ APOYA TESLİ,M EDEN AKP GİDECEKTİR.MHPDE BİRLEŞİYORUZ.

bahçeli git artık

Mhp oy vermek isteyipte veremeyen çok kişi var sebebi bahçeli git artık.

metiner

Kürtlerin kürtçülüğü, Türklerin türkçülüğünden daha fazla bu gerçek. Kürt işadamı işe çoğunlukla Kürtleri alır, hem hemşerilik hemde ucuz olduğu için. Türk işadamı da Kürtleri alır, ucuz işgücü için. Güneydoğulu seyahat firmaları ülkenin batısına kuzeyine gider, batının seyahat firmaları doğu ve güneydoğuya gidemez. Birlik beraberlik için ülkemizin heryerinde herkes eşit şartlara sahip olmalı.

ahmet arif

he he tabi tabi :) anketler fala filan, dalkavuk gazeteciler falan filan bol bol akp ve hdp nin mecliste oranlarının yükseleceğine ilişkin kamuoyu oluşturduklarına göre akp ve hdp açısından işlerin iyi gitmediği kesin! kaldı ki işsizlik almış başını gitmiş, rüşvet bilmem kimlere kadar ulaşmış, saraylar kurulmuş, toki şehit ailelerine verilen evlerin paralarını istemiş, çözüm süreci denilen dönemde kaç asker-polis şehit edilmiş... bunları unutur mu be millet!

Efe Sorgunlu

MHP'ye bir şey olmaz. Merak etmeyin. O parti AKP gibi oy alamasa da, yine de Türk Milletinin gözbebeği bir siyasal kuruluşumuzdur. İnşaallah iktidar olur.

abdurrahim taşpınar

ruşen çakır;herhalde kafayı yediniz.bu sonuçtan mhp niye şok olsun.hdp isterse yüz,ikiyüz millevekili çıkarsın halkın seçtiğine ben razıyım siz niye ortalığı bulandırıyorsunuzki?

aliele

50 az 450 cıkarır

kemal

burada en çok akp zararlı çıkar. bedavadan gelen vekillikleri kaybeder. madem akp yi etkilemez seçim barajını kaldırsın. burada en karlı barajı aşamayan partiler çıkar. en çok zararlı çıkan akp olur.

Bayram Armutcu

meclise girecek pkk li milletvekilleri demekki sadece MHP'yi sok eder. Diger partiler ve haymatloz medyada davul zurnayla kutlayip, biryerlerine kina yakarlar herhalde..Dikkatinizi cekerim: Bu vatan oy sandiklarinda kazanilmadi..

O.E

Sn.Bahçeli hala gitmemekte ısrarlı %14-15 e razı yazıklar olsun ona ve durumu kabullenen mhp li vekillere yuh olsun.Gerçekleri söyleyecek bir dava adamı yokmu içlerinde.