BIST 9.774
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.457,70

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor 81 ile genelge gitti

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz dün okulların tatil olmasıyla birlikte öğrencilere karne verdi. İsmet Yılmaz yaptığı açıklamada, her şeyin karne olmadığını bu 15 günlük tatilde öğrencilerin iyi dinlenmesi gerektiğini söyledi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 14 Adet Yorum
Misafir

10)“Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz.” (Tirmizi, Fiten, 11; İbnu Mace, Fiten, 20) işte böyle zamanalrda,susmayıp mücadele yolları ile yılmadan mücadele eden müslümanlar,Allah indinde sevgili kullar olurlar.aynı konuda müadele eden müslüman olmayanlar bile,belki imana kavuşur ve Allah ın sevgili kulları arasına girerler inşaallah.aklıselimlere başarılar,saygılar.

Misafir

9)(Öyle bir zaman gelecek, rüşvet, hediye adı altında alınıp verilecek, ibret olsun diye, gözdağı vermek için suçsuz kimseler öldürülecektir.) [İ.Gazali] İslam Fıkhı haksızlığı öncelikle fiili müdahale ederek önlemeyi, fiili gücü yeterli değilse sözle engellemeli, oda tehlike arz ediyor ise haksızlığın bulunduğu alanı (buğz) terk etmelidir.haksızlık yapılan alanı terk etmek demektir.buğz:kızmak,kabul etmemek,reddetmek ile birlikte;eli ile düzeltmeye ve dili ile söylemeye hiç gücü olmayanların,kendisine ve yakınalrına bir kötülük bulaşmaması için o alandan uzaklaşmak olarak belirtilmiştir.

Misafir

8)"Benden sonra başınıza, sizin iyi gördüklerinizi kötü, kötü gördüklerinizi iyi kabul edecek bazı insanlar geçecektir. Şunu iyi bilin ki, Allaha başkaldırana itaat yoktur." Ubâde radıyallahu anh. Ahmed. Haksızlık karşısında susa, dilsiz şeytandır sözü, zulme rıza göstermenin şeytan işi olduğunu anlatır. Bu nedenle bir Müslüman zulme rıza gösteremez. Zulme rıza zulümdür. Bu nedene bir Müslüman zalim olamaz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır sözü, Ebu Ali el – Dekkak’a aittir. Kuşeyri’nin Risalesi’nde ve Nevevi’nin Ezkar adlı eserinde geçmektedir. Bir vecizedir. Kelam-ı kibardır. Rüşvet alan ve rüşvet veren ve aracılık eden kimseyi lanetlemiştir." (Tirmizi, Ahkam 9, (1336)

Misafir

7)Benden sonra öyle devlet adamları gelecek ki, dininizin ve sizin güzel gördüğünüz şeyleri çirkin, çirkin gördüğünüz şeyleri güzel göreceklerdir. Yani onlar kendilerine göre iyilikleri ve kötülükleri tayin edeceklerdir. Kim bunların isteklerine karşı gelerek onlara uymazsa iki cihanda kurtulmuş olur. Bunları terkeden selamete ermiş olur, kim de bunların ( günah kervanına ) karışırsa felakete sürüklenir.” "Şunu iyi dinleyip kulak verin: Benden sonra başkanlar gelecektir. Kim onların yanlarına girip de, yalanlarını doğrulayıp, zulümlerine yardımcı olursa, o benden değildir, ben de ondan değilim. Bu kimseler, cennetteki havuzumun başında yanıma gelemezler. Kim de onların yanına girip, zulümlerine yardımcı olmaz, yalanlarını da doğrulamazsa, o bendendir, ben de ondanım. Ayrıca, bu kimseler, havuzumun başında yanıma da gelecektir." İbn Ucre radıyallahu anh. Tirmizî.

Misafir

6)Benim ümmetimi zalim­den korkar gördüğün zaman, ona “sen de zalimsin” demelisin. Onlar artık dirileri yanından ayrılmış, çöllerin ortasında kalmış manevi olan bir ölü gibidirler.”zalim idarecilerden korkan öyle olursa,o idarecileri destekleyenler acaba ne olur?hiç düşündünüz mü? “Adaletten ayrılan devlet büyüklerinin yüklenmiş bulundukları günahlar kendilerine aittir. Ama onların yaptıkları zulme rıza gösterip, zalim olmaları hususunda meydan verdiğinizden bu masiyete itaatin cezası ise si­ze aittir.”

Misafir

5)“-İnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki o vakit müminin kalbi tuzun suda eridiği gibi eriyecek!” buyurdu. “-Niçin eriyecek yâ Rasûlallah?” diye sorulduğunda: “-Kötülükleri görüp de onları değiştirmeye güç yetiremediği için” buyurdu. (Ali el-Müttaki, Kenz, III, 686/8463) “Allah, bir kavim hakkın­da hayır murat ederse, onların kin gazaba sahip olmayan yumuşak huylarını idari amirlik mevkiine getirir, ilmi ile alim olanlarını da hakimlik mevkiini getirir ve bu kimseler aralarından kazai hükümler verirler. Serveti de içlerinden cömert olanlara verir. Bir milletin kötü olmasını isterse, başlarına ahlaken düşük, sefih kimseleri reis yapar. Cahil kimseler de aralarında zuhur edecek ihtilafları halletmek için hüküm verirler. Serveti de aralarında en cimri olanlarına verir.”

Misafir

4)“Öyle bir zaman gelecek ki insanlar iyiliği özendirmeyecek, kötülükten de sakındırmayacaklar.” (Heysemî, Mecmauz-zevâid, VII, 280) “Ma’rufa sarılın, münkerden de kaçının! Ne zaman uyulan bir cimrilik, takip edilen bir hevâ, (dine, ahirete) tercih edilen dünyalık görür, rey sahiplerinin (selefi dinlemeden) kendi reylerini beğendiklerini müşahade edersen, o zaman kendine bak. İnsanlarla uğraşmayı bırak. Zira (bu safhaya gelince) arkanızda sabır günleri var demektir. O günler avuçta ateş tutmak gibi (sıkıntılı)dır. O günlerde, sizin kadar amel yapabilen bir kimseye elli kişinin ecri verilecektir.” (Ebu Davud, Melahim 17/4341); Tirmizi, Tefsir, 5/3060); İbnu Mace, Fiten 21)

Misafir

3)“Şiddetli bir şekilde yaklaşan fitne sebebiyle vay insanların hâline. İnsanlar mü’min olarak sabahlar da akşam kâfir oluverirler. İnsanlar dinlerini küçük dünya menfaati karşılığı değiştiriverirler. İşte öyle zamanda dinlerinde sâbit kalabilenler ellerinde kor ateşi tutanlar gibidirler.” (Ahmed İbn Hanbel, Müsned, II, 390; Ayrıca bkz. Müslim, İman 186; Tirmizi, Fiten 30, (2196) “Öyle bir zaman gelecek ki doğru söyleyenler yalanlanacak, yalancılar ise doğrulanacak. Güvenilir kimseler hain sayılacak, hâinlere güvenilecek. İnsanlardan şâhidlik etmeleri istenmediği halde şâhidlik edecekler, yemin etmeleri istenmediği halde yemin edecekler,” (Taberâni, XXIII, 314)

Misafir

2)müslümanların bilinçli olması için,acizane bazı hadisleri topladım. “Siz öyle bir zamanda yaşıyorsunuz ki sizden biriniz emrolunduğu şeylerin onda birini terk etse helâk olur. Sonra öyle bir zaman gelecek ki sizden kim emrolunduğu şeyin onda birini yapsa kurtulur.” (Tirmizî, Fiten, 79/2267) “Öyle bir zaman gelecek ki, kişi helâlden mi haramdan mı kazandığına aldırmayacak!” (Buharî, Büyû; 7)

Misafir

1)şu diyanet,siyasal islamın taşeronu ve işbirlikçisi oldu çıktı.cuma vaaz ve hutbelerinde her seferinde aynı işbirlikçilerini sürdürüyorlar.dünkü,cuma hutbesinde yine aynı tavırlarını sergilediler.akp iktidarının haksızlık,yolsuzluk,rüşvet ve bilumum suçlarının araştırılması ve toplumun uyandırılmasına karşı; korkutma ,yıldırma,sindirme harakatı yapmaya devam ettiler,herkes kendi işine baksın dmeye getirdiler.apk iktidarı ve erdoğan ın suçları hakkında,vatandaşların bilinçli olmasını engelleyen hutbe okuttular.

DENİZLİ

ÖDEV KESİNLİKLE VERMİYORUZ MU ?? 5. SINIFA GİDEN KARDEŞİMİN EN AZ 5 GÜN SÜRECEK ÖDEVLERİ VAR SİZ KİMİ KANDIRIYORSUNUZ ????

Misafir

İyi de, resimdeki katar bayrağı neyin nedi?

ccgg

Dinlemeyi teşvik ettikleri kadar çalışmayı teşvik etselerdi tarım ve milli eğitim yerlerlerde surunmezdi

a.l.

bir milyon öğretmen ve yönetici ne yapacağını iyi biliyor... öğrenci ve velilere bir haftadır aktarıyordur.. siyasilerin 'ödev vermeyin, dinlenin, tatil yapın' şovları gerekmiyor...

  • 1