BIST 9.798
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.458,81

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: 15 Ekim'e kadar sabretsinler

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TRT'de katıldığı canlı yayında eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulunurken ''15 Ekim'de açıklayacağımız bir vizyon belgesi var. Bu belge bizim yol haritamızı da ortaya koyacak.'' dedi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 21 Adet Yorum
AH OF

Çorum Valisi, MEB'in işine karışmamalı! Çorum Valisi, öğretmenlere boş günlerinde nöbet verilmesi yönündeki talimatını bu yıl da uygulamaya koydu. Ancak eğitim öğretim ve okul yönetimlerine u şekilde müdahale doğru değil!

ADİL HAK

DİKKAT DİKKAT BAKANIM... Okulun dibinde korkunç pazarlık! UYUŞTURUCU...

Şimdi tabi bizde bir adet var

MEB hukuka uymalı ve Millî olmalı. İşleri ehillere vermeli.

Sadri civan nuhoğlu

Nitelikli öğretim nitelikli öğretmen kadrosuyla olur.7den 70e herkes nitelik arıyor.öğretmenlere her iki yılda bir Türkçe ve alan bilgisi sınavı yapılmalı.

Osman Yurtsever

huseyın celık nabi avcı ve diğer Bakanlardan sonra gercek eğitimci partili olmayan ve gercek Atatürkçü bir Milli Eğitim Bakanı.Muhalif biri olarak iktidarı sureklı elestırırım ılk defa cok önemlı bır Bakanlıgı Zıya Selcuk gıbı kalıtelı ve tarafsız bir bürokrata emanet ettıklerı ıcın kendılerını kutlarım.

AL

BEKLERİZ.. İKTİDAR SÜRESİ SONU VEYA SEÇİN ANINA KADAR OLMASIN DA...

SAMET

İŞTE EĞİTİMDEN ANLAYAN ADAM GİBİ BİR ADAM .YURDUM İNSANINA HAYIRLI OLSUN.YAZIK GEÇEN YILLARA.YAZIK BUNCA YIL HAYALLERİ ÇALINAN ÜLKEM GENÇLİĞİNE.

Misafir

sayın tekin sen benim ve çocuğumun hayatını mahvettin senin yüzünden kızım bu gün okul ortalaması 92 olguğu halde hiç bir liseye yerleşemedi ve okulu bıraktı hakkımız size haram olun

Misafir

1- Ülkemizde öğretmen olabilmek için öncelikle üniversite sınavlarına katılan 2 milyonu aşkın öğrenci arasında yüzde 10’luk dilime girmelisiniz. 2- En az 4 yıl süren zorlu eğitim sürecini başarıyla bitirip diploma almaya hak kazanmalısınız. 3- KPSS’ye girerek en az, 100 üzerinden 80 ve üzeri puan almalısınız. 4- MEB tarafından yapılan mülakat elemesini başarıyla geçmelisiniz. 5- Devletin, Emniyet, MİT ve tüm kurumlarının güvenlik soruşturmasından “temiz” çıkmalısınız. 6- İlle de atanmak istiyorsanız, öncelikle, her yıl yenilenen sözleşmeli öğretmenliği kabul etmelisiniz. 7- Atandığınızda ülkemizin herhangi bir yerinde 6 yıl boyunca (eş durumu dahil) yer değiştirmeyeceğinize dair sözleşme imzalamalısınız.

Misafir

Türkiye’de öğretmen olmak ABD’ye başkan olmaktan zor!

Melehat Çelebi

EĞİTİMDE TEK PROBLEMİMİZ: Öğretmen kalitesizliğinin dip yapması. Hiçbir işe yaramayan "BARİ ÖĞRETMEN OLAYIM!" diyor ve oluyor. Böyle öğretmenlerden ancak ana haber bültenlerinden seyrettiğimiz insanlar çıkar. Öğretmen olmak çok zorlaştırılmalı ve 40 bin elekten geçirilmeli. Yoksa kıyamete kadar yeni sistemler deneseniz bir şey çıkmaz!

Misafir

Fulbright Anlaşması iptal edilmeden iyileşme olmaz eğitimde.

Misafir

Sayın Bakanım 16 yılda 16 ayrı uygulam gördü bu millet. Aklımız çorba oldu. Umudumuz da kalmadı. Her getirilen uygulama alkışlandı, 2 seneye kalmadan yuhalanıp gönderildi. İstikrar diye birşey kalmadı. Yaz boza döndü. Son bir umut öyle bir yapısal dönüşüm olmalı ki yıllarca değişmeden uygulanabilsin.

Misafir

Sanada inandık sende fos çıktın, sana bırakırlarmı eğitimi,

AYDIN AKADEMİ

''MEB eski müsteşarı Tekin, rektör olarak göreve başladı Milli Eğitim Bakanlığında 5 yılı aşkın süre müsteşarlık yaptıktan sonra Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Yusuf Tekin görevine başladı.'' BAŞKA ADAM BULUNAMADI MI? BİR AYLIK NASIL PROF VE REKTÖR OLMA....

gızmişam

Eğitime çok kafa yormuş biri olarak söyleyeyim. TEOG oturmaya başlamıştı, gerçekten de çalışanı ve çalışmayanı ayırt ediciydi. LGS-LYS gerçekten tam yerinde,çalışana hakkını veren, ne istediğini bilene istediğini veren,sınavlar arasındaki süre nedeniyle rahat hazırlanma v.s. tam oturmuştu....Kİİİİİ. birden gereksiz yere,temelsiz olarak,hazırlıksız olarak,saçma sapan,ne idüğü belirsiz, adı dahi henüz konulamayan, saçmalığın daniskası sayılan, sırf bazı meslek liselerini okuyanların başarısını artırsın diye sistem değiştirildi.Peki değişen ne oldu? Sınav yok mu? Sınav stresi yok mu? Dersaneler gereksiz mi oldu, kapandı mı?(eskiye göre dersaneler 3 katına çıktı yahu).Ya böyle ülke olmaz be kardeş,olmaz.Samimi söyleyeyim, bu yeni bakanda bazı değişiklikler yapacak. sonuçta yine olan veli ve öğrenciye olacak.Bu zulümdür.

MAHO MAT

''Selçuk: Liseye geçişte nasıl bir sistem istediğimizi açıklayacağız.'' SİYASİ BİR ZAMANDA AÇIKLAMA DA... NESİL MAHFOLMASIN

Misafir

bu bakan gidici bence ... is yapanin ayagi kaydirilir buralarda

AD

BRAVO BAKAN BEY.. UZUN DEVAM ETMENİ DİLİYORUZ.''Selçuk: Öğretmen, çağın gerektirdiği destekleri alamıyor.'' BAŞKASINI İTİRAFI GİBİ DEĞİL...

Kara

Turkiyede :/: kac ogretmen kendini gelistirmis ? Sayin Bakanim Litvanyalilara Hollandalilara bir bakin? Turkiye’de Almanca ogretmenligi yapmis bir ogretmen Tercumanla Almanca konustu

Ahmet Duman

Bu kez de dağ fare doğurmamalı. Hatta Başkanımız olayı görmeli, öyle izin vermeli ki; zaten pallaç pamuğu olan MEB sistemi bir darbe daha yemesin. Ayrıca sosyal medyada FETÖ kara algılarına bakarak iş çıkarmak çok büyük tuzak. Son bir nğretmen kalitesi artırılmadan eğitim kalitesi artmaz. Maalesef öğretmenlerin %97'si dibin dibinde çırpınıyor! İnanmak istemesek de kesin gerçek bu. Ziya Bey eskileri tekrar etmemeli.

  • 1