BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Mehmet Şimşek: 'Orta vadeli planla sorunlar kökten çözülür'

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Orta vadeli bir perspektifle enflasyon ve cari açık gibi sorunlar kökten çözülür" değerlendirmesini yaptı.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 15 Adet Yorum
Balaban Beyi

Hayret doğrusu hayret..!! Yahu arkadaş; Bu memleketi 16 senedir kim yönetmekte Allah aşkına ? SİZ DEĞİL Mİ ? Bu ORTA VADELİ PLAN niye 16 yıldır UYGULANMADI DA ŞİMDİYE BIRAKILDI...Hayret ki hayret ..!! Okuyan da bu adamı muhalefet partisinden biri sanır...!!

Misafir

ekonomisti gördünmü aslan parçasına bak hele sen

Misafir

Patates ve soğanın bile hakkından gelemiyorsunuz. Orta vade ümit lerine bağlıyorsunuz. Sorunun temelinde üretimdeki plansızlık ve tarım piyasalarındaki başıboşluk var. Devlet verdiği tarım desteği ile üretimi planlayabilir. Piyasayı düzenleyici önlemler alarak aşırı fiyat artışını veya düşüşünü önleyebilir.

Misafir

Patates ve soğanda şimdiye kadar hiç ithalat yapılmamışken neden Suriye'den patates getirip fiyatları düşürme yolunu seçtiler?

Misafir

Hürriyet Gazetesi’ni Ziraat Bankası’ndan aldığı krediyle satın alan Demirören Grubu, şirketi aktifinde kayıtlı olan Avrupa yayınlarını kamuoyunda adı pek fazla duyulmayan Fatih Berber adında bir şahsa bir Euro'ya sattı. Demirören borcunu bile ödemeden Hürriyet Avrupa’yı 1 Euro’ya sattı!

sdsdsds

hani imf ye borc veriyorduk

Mert mert

Ekonominin durumunu patates ve soğandan açıklayan ya chp li ya da fetöcüdür. Her iki halde de cahildir.

AY IŞİGİ

Eger ulkemizde faizler tek rakamlara inmezse issizlik artacaktır uretim azalacaktır faizlerin yuksek olması toplumu fakirleştirir Bunun icin cari acıgı kaparabilmek icin ithalata yuksek vrrgi koymak ihracata tesvik vermek ve toplumu uretime alıştırmak gerekir tek kelime dusuk faiz ihracata dayalı yuksek uretim

MİSAFİR

ORTALIK YANGIN ALANINA DÖNMÜŞ --PATATES 6-7 LİRA --SOĞAN ALLAHIN KURU SOĞANI OLMUŞ 6-7 LİRA VE SİZLER HALA SORUNLAR ÇÖZÜLÜR DİYORSUNUZ ..PES ARTIK VALLAHİ PES..AMA KABAHAT SİZLERDE DEĞİL ..SİZLERİ ORALARA GETİRENLERDE..

Misafir

çözüm faizler düşürülecek millet bankalara gebe kalmayacak Her TÜRK vatandaşı ev sahibi yapılacak. Millet maaşını kiraya yatırmayacak.Ve tarım ürünleri ithal edilmeyecek gerekirse pazarlarda satışı belediyeler yapacak.Aracılar çıkarılacak aradan.

Muhammet

Madem ki çözüm vardı şimdiye kadar neden önlem almadiniz.

misafir

Öncelikle kısa vadeliyi halledin,daha sonra orta ve uzun vadeyi düşünürsünüz...

kundemacı

"Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Orta vadeli bir perspektifle enflasyon ve cari açık gibi sorunlar kökten çözülür" değerlendirmesini yaptı." madem bu sorunları çözebiliyordunuz kaç yıldır nerede idiniz? Ne iş yapıyordunuz da bu sorunlar oluştu.?

Sorun yoktu ama??

Seçimlerden önce ekonomide sorun yok, lobiler dış güçler vs vs diyenler şimdi sorunu fark etmiş çözümü konuşuyor.. la havle..

Misafir

Iyide orta vade,de cok ve güclü hikaye anlatabilirsiniz. 12 ayda 200 milyar üzerinde DOLAR Ödeme yapmasi gerek.. kisa vadeden orta güclü hikayeye nasil gecegiz.. Para lazim para hem,de DOLAR

  • 1