BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Karşılıksız para basmak mümkün mü? İşte bomba iddianın nedeni

Merkez Bankası'nın 'karşılıksız para bastığı' yönündeki iddialar gündeme bomba gibi düştü. Dolarla mücadele etiğimiz bugünlerde ortaya atılan bu iddiayı Merkez Bankası yalanlarken ekonomistler de karşılıksız para basmanın mümkün olmadığını söylüyor.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 14 Adet Yorum
üyee

Adı sanı belli olmayan adam hayali ekonomist mahfi kimlere yaranmak için masallar üretiyor bilinmez ama hiç hoş değil yıllardır bir TV de Türkiye ekonomisi battı batıyor muhabbetleri yaptı kimse kendisini ciddiye bile almayınca işi bu duruma getirdi yani yumurtlamaya...

Misafir

Basılan Dolarların karşılığı varmıki TL'nin olsun, basmışken Dolar EUR basalım en iyisi

tabii karsılık yok

altın karşılığı para basma yıllar önce kaldırıldı dıye hatırlıyorum pıyasa ihtiyaçlarına göre basılıyor olmalı tekrar değişmediyse

Misafir

aMERİKA YILLARDIR KARŞILIKSIZ PARA BASIYOR.

Ahmet

Ekonominin bozulması Sadece para basmakla olmaz, basılan fazla para piyasaya karşılıksız sürülemez. Ancak faiz yoluyla piyasaya sürülür ve enflasyon olur. Faizler değişmediğine göre fazladan para basılmamıştır. Merkez bankası ancak nakit ihtiyacına göre bankalardaki sanal paranın karşılığını piyasaya verir.

Misafir

karşılıksız para basmak mümkün değilse,erdoğan hükümeti 16 yıldır, nasıl karşılıksız para basabiliyor?

Misafir

Ah Salhor'cum çok anlattık ama anlamamakta direndiniz olacağı buydu daha ne bekliyordunuz ki. Bütün sermayesi konuşmak olan onu da beceremeyip başkalarının yazdıklarını camdan okuyan adamdan bir Erbakan olacağını boşuna beklediniz. En azından Erbakan'ı dinleseydiniz.

Misafir

seçimlerden önce 6 milyar tl basılmadı mı. yalan söylemesinler. nereye gitti o paralar? bi de 2 buçuk milyon emeklinin ikramiyesi nerede?

salhor

Şu haber, benim gibi sıradan vatandaşın moralini bozmaktan ve eğer bir ümid kırıntısı varsa, onu da çöpe atmaktan başka bir fayda sağlamaz. İnsan devletine güvenemezse, kime güvenecek? Millet, Allâh CC'ın muvazzaf kılmasıyla devlet yöneticilerine emânettir. Hiç kimse, hiç bir şey bilmiyor ve bir şeyler öğrenmesi gerektiğini de bilmiyor. Bu dünyaya yük olacak duruma gelmişiz. Yazık.

Misafir

Yeni şeytanımız abd. İthalattaki açık cari açık iç ve dış borç üretimin azalmadı vs. hiçbir sorunumuz yok tek suçlu Amerika. Sen ekonomiyi üretime değilde sıcak paraya dayandırırsan adamlar çeker parayı böyle açıkta kalırsınız.

Akın

ABD belli bir süre dolar basıp dünyaya pompoladı tüm ülkeler ucuz dolarla borçlandırıldı, sonra para basmayı kesdi faizleri artırıyor dolar artık değerleniyor borç alan ve önlemini almayan ülkeler yüksek dolardan borcunu ödeyemiyor ülke içindede maşşları bile ödeyemeyecek duruma geldi ödeyebilmek için para basması gerek para basılmasının sonucunda dövizin artması enflasyon ve faizin artması demek

Misafir

paranin degeri dustukce milletin agzina bir parca bal surmek icin karsiliksiz para basilir, Allah sonumuzu Venezuala gibi yapmasin

Misafir

NİYE ..NEYE GÖRE SANMIYON..............

AS

BEN DE PARA BASILABİLECEĞİNİ ZANNEDİYORUM...

  • 1