BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

İmam Hatip Gerçeği ve Medya

Bir memlekette eğitim istemi bu kadar çok konuşuluyor bu kadar çok tartışılıyorsa yolunda gitmeyen bir şeyler var demektir.

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 6 Adet Yorum
Misafir

"İmam Hatipliler mağdur oluyor" diyorlardı... Türkiye artık İmam Hatiplerin mağdur ettiklerini konuşuyor Geçen eğitim döneminde yapılan plansız uygulamalar, bu eğitim dönemini baltalamaya başladı bile. ....Osmangazi’deki Bisaş Ortaokulu, önce ismini sonra cismini kaybetti.......Okulun adı Bisaş İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirildi ..............

Misafir

Ya başarı oranlarındaki olağanüstü düşüklüğü ama buna rağmen mezunlarının liyakat gerektiren yerleri doldurmalarını nasıl izah edeceksiniz? Birden bire yüzde 98 başarıya mı ulaştılar?)))

Erol Baron

Din konusunda sadece Müslümanlar değil, Hristiyanlar da endişeli ve en kötü karnenin İrlanda'ya ait olduğu çocuk istismarlarına karşı çok öfkeliler..... Şu an yıkılan ve satılan kiliseler bile var..... Bizim İmam Hatiplere gelince, görevlerini yapmaları dışında onlardan başka hiç bir şey istemiyoruz.....İnsanları doğru yola koyarak polisin işini kolaylaştırırlarsa, kendilerine teşekkür etmelerini de biliriz.... İmam Hatiplerden FETÖ istemiyoruz bu bir..... Cemaat istemiyoruz...... Vatandaşın saflığına güvenerek Türkiye'nin yönetimine ele geçirmelerini de istemiyoruz..... Bu doğru değil mi?..... Koca koca üniversiteler ve alın teri sonucu çok dil konuşanlar dururken, neden bir İmam Hatipli Türkiye'nin tepesine koyalım, üniversitelere karşı ayıp oluyor.

Misafir

Çok güzel tarif ettin

Misafir

2-Şimdi içi boş,şimdi herşeyin içi boş ve sözde. Şuan alenen bir zorunluluk olmasa da dolaylı yollardan son çare kapılar ihl ye çıkıyor. Ben yeni jenerasyon İmam Hatipler de sabun köpüğünden başka birşey görmüyorum. Değer böyle yaratılmaz. Böyle ancak değersiz olunur. Eskiden çocuk/delikanlı halimizle bir ortama gidince büyüklerden takdir görürdük. Cenaze olunca gider okurduk. Şimdi reklam güzel ama mal kalitesiz. ANLATABİLİYORMUYUM

Misafir

1-Sabri Beşer, ben eski imam hatiplerin son ortaokul öğrencilerindenim. Yani biz 7.sınıfa geçince 6.sınıfa yeniden öğrenci alınmadı. Parlayan yıldızdan bahsetmişsin ama ortada bir parlamada yok yıldızda yok. Bizim jenerasyon bir sürü alternatif arasından bilerek ve isteyerek imam hatip'li olmayı seçti. Öğretmenlerimiz bilerek bu okulda çalışmayı isteyen alanında gerçekten iyi insanlardı. Biz öğrencileri de buna göre yetiştik, her birimiz hiç fena sayılmayacak işler yaptık. Şimdi ne okullar ne öğretmenler ne de öğrencilerin bu saydıklarımla uzaktan alakası yok. Biz siyasetten uzak rafine ortamda büyüdük,derdimiz ve heyecanımız öğle namazını kimin kıldıracağıydı.

  • 1