BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Genelkurmay Başkanlığı'nın yetkisi alındı artık bakan karar verecek!

681 sayılı KHK’yla TSK’da kadroların oluşumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’ndaki yetkiler, Milli Savunma Bakanlığı’na geçti.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 24 Adet Yorum
Yusuf Alptekin

Bu yasa anayasaya aykırıdır. Yakında iptal edilecektir. Bu sebeple kanunsuz emirler uygulanmamalıdır.

cevat

Genelkurmay başkanını MİLLİSAVUNMA BAKAN YARDIMCISI YAPIN VE BU İŞİ KÖKÜNDEN HALLEDİN..Bakanın onaylayacağı her Genaral ataması ve verceği emirlerde BAKAN YADIMCISININ imza parafını açarsınız..olurbiter...Aralarında İHTİLAF ÇIKARSA İMZA PARAF HANESİNE GEREKÇESİNİ YAZAR SON KARARI BAKAN DERUHTE MESULİYETİ ALARAK VERİR..

k.k.k

KHK ile yapılan uygulamaların bir çoğu doğru iken, askeriye ile ilgili alınan kararların bir çoğu yanlış. İlkokul mezunu adam bile Uzman Erbaş olabilecek. Adamın okuması yok, üniversite bitiren birisine emir verebilecek? Bunun neresinde mantık var? Yani sizce mantıklı mı? Diplomanın hiçbir öneminin olmadığı ülke haline gelmiyormuyuz böyle? Askeriyenin siyasallaşmasına zemin hazırlayan bir uygulama olacak böyle. Hadi bugün böyle, 30 sene sonra ya sevmediğiniz birileri bu yetkiyi alırsa, ne yapacaksınız ?

Farklı Bakış

AKP ile FETO ABD nin TALİMATLARI ÜZERİNE SİLAHLI KUVVETLERİ ELLERİNDEN GELDİKÇER ZAYIFTACAKLARDIR. Kimse VATANSEVER ROLLERİNE KALKIŞMASIN. Halka vatansever gibi görünmeye çalışanların ileride VATAN HAİNİ OLDUKLARI ORTAYA ÇIKABİLİR.

Misafir

Genelkurmay Başkanlığı lağvedilerek bu görevi doğrudan Milli Savunma Bakanı üstlenirse bu atamalara da gerek kalmaz. Kuvvet Komutanlıklarına da gerek yok bu durumda...Onları da Milli Savunma Bakan Yardımcıları yapabilir...

salhor

Muhterem komutanımıza deniliyor ki "Baak, hâlâ ne duruyorsun? İhtilal yapsana! Ooorduu görevee!" Hiç bir istismar edilen kararın, anlatıldığı gibi olmadığını 60 küsur senedir öğrendim.

Misafir

bu çok yanlış bir adımdır...bu uygulama ile Türk Ordusunda hiyerarşi ve disiplin bitmiştir...hiyerarşiyi "sağ-sol hiç fark etmez";siyasetçiler yani o dönemde iktidarda bulunan parti denetlerse orduya siyaset bulaşır,hizipler ve karşılıklı gruplaşmalar oluşur ki bu olağanüstü tehlikeli bir durumdur...askerlerin siyasete bulaşmaksızın yalnızca görev aşkı ve vatanseverlikleriyle değerlendirilip;kontrolü ve denetlenmesi bu kadar zor muydu?

TANRI DAGLI

gümrüklerede din adamı atadıkları biliniyor.insan meclis çatısına girince her şeyden anlayabiliyormuş demekki.her işi uzmanı yapsın duyguyla hareket gaflet getirir bu eleştiri degil vatan sevgisidir.

Misafir

Bir yığın saçma sapan yorum okuyorum.Tabii ki yetki bakanlıkta olacak.Şimdiye kadar ki yetki 82 anayasasının generallere verdiği yetkidir.Kenan Evren Anayasası,Dünyanın hiç bir yerinde olmayan (demokrasiyle yönetilen) ucube bir durumdu.Askerler sadece askeriye içini yönetebilirler başkada yetkileri yoktur,Hükümete tabidirler.Hükümet ne dediyse o yani,gecikmiş bir durumdu.Bravo hükümete.

İSTANBULU

GECİKMİŞ GÜZEL BİR KARAR SORUMLULUK SECİLMİŞTE OLACAK SECİLMİŞİDE BİZ VATANDAŞ DENETLEYECEYİZ SİYASİLER YANLIŞ ATAMA YAPARSA SECİMDE BENDEN OY ALAMAZ AMA İYİ KOMUTAN ATARSA BEN BAKARIM O SİYASETCİYE PAŞA PAŞADA OYVERİRİM BU KARAR İYİ

Türk de biziz Kürt de biziz kime ne!?

Hayatında belki de askerlik bile yapmamış kişilerin askeri konularda karar vermesi... Cehalet dedikleri bu olsa gerek. Allah'ım korusun.

cevat

Sorumluluk GENELKURMAY BAŞKANINDA. Yetki MİLLİ SAVUNMA BAKANINDA..Bunda ŞAŞILACAK BİR ŞEY YOK.. Devlet Yönetiminin DENEME ve YANILMA Yöntemiyle yapıldığı bir ortamda, YANILMIŞIZ..Deyip SORUMLULUKTAN Kurtulma KOLAYCILIĞI VAR..???

EFE

ÜLKENİN BEKASINA KARAR VERECEK OLAN SİYASİ ERGE BAKINIZ NELER YAPMIŞ GEÇMİŞTE( AÇILIM VE ORTADOĞU POLİTİKASI ) ASKERİN ZERRE KADAR İNSİYYATİFİ OLMADAN VE BUNDAN SONRA YAPACAKLARININ BU ÜLKEYE MALİYETİNE HAZIRLANIN NOKTA.....

namık

yetkisiz komutan ne iş yapar

emekli

benim anlamadığım milli savunma bakanı savunmadan ne anlar bu iş bakanlıkların basına 20 30 yıl kalacak türkiyenın savunmada-ekonomide-eğitimde -kültürde-tıpta vs uzmanlaşmış bilim adamlarını 1 bakan 2 yardımcı şeklinde yerleştirmek ve bilinçli hatalardada ağır ceza uygulaması getirilerek dama tası gibi her parti adamını yerleştirmemeli

memet

başta jandarma bölge komutanlıkları olmak üzere çoğu general kadrolarının kaldırılması lazım.generallere dünyanın parası verilmektedir.kd albay diye zamanında kadro çıkardılar.kadrosuzluktan emekli oldumu albay general maaşı ve tazminatı alıyor.sanki çiftlik.ama 5 yıl önce kanun çıkardılar lise mezunu uzman jandarmalara ortakul mezunu üzerinden emekli edip adamların tazminatı eksik verdiler.dağda taşta görev yap.tazminatı eksik al.haram zıkkım olsun.genareller oyakı çiftlik yapmış durumda reis oyaka el atması lazım.genarelin yedi sülalesi orda çalışıyor.

hasan al

ülkeyi siyasilerin oyuncağı haline getiriyorlar.siyasiye uşaklık yapana makam mevki ,ayrıca amiri dinleme de ortadan kalkar.yetkisiz birinin sözleri ne derece etkin olur.türk askerinin disiplin ve komuta merkezi de düşer

Misafir

Devlet OHAL'leşti!..........

misafir

o zaman niye orada duruyorsun yazık istifa et

misafir

bu görev yetkileri dde elinizin altından gitti ise siz ne için görev yapıyorsunuz siz bu memleketin evlatları değilmisiniz atatürk gibi insanlar herzaman gelmez bu memleketi bu kadar boş bırakmayın yazık

Misafir

zaten yetkisi kalmamisdiki?????

Misafir

çok güzel düzenlemeler. ülkemizin bekası, olası dış düşman ajanlarının ellerine bırakılmasın...

sevda çolpan

hulusim sana hayranım duy sesimi.

Emekli Asker

Çağları değiştiren Türk Ordusunun Komutanı Bu aşağılamaları sineye çekiyor!...

  • 1