BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Erdoğan'dan önemli mesajlar! ABD’li şirketler...

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Amerika ile olan stratejik iş birliğimizin tüm iniş çıkışlara rağmen yatırım ve ticaret aracılığıyla daha da güçleneceğine inanıyorum" dedi. Serbest piyasadan taviz verilmeyeceğini belirten Erdoğan, "Son gelişmeler ekonomide yeniden dengelenmenin önemine işaret ediyor" dedi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 34 Adet Yorum
mevhibe inal

Yıllardır bari ambalajlarda GMO belirtilsin diye göbeği çatlayan çevreci, doktor, çiftçi vb. guruplar, "Gıda-İlaç-Kimya-Tohum Tekeli Monsanto'nun avukatı Clarence Thomas Anayasa Mahkemesi üyesi oldu! Hep şirket lehine kararlar çıkıyor" diyorlar....

mevhibe inal

Bari İngiltere'yi örnek alın. Kontluk-Düklük gibi havadan satışlar yaparak para topluyor. Milli değerlerimizi satacağınıza sizde uydurma asalet makamı satın.

mevhibe inal

ABD'li şirketlerin insafı olsa kendi halkını Gıda katkıları, başta Mısır şurubu ve soya lesitini OBEZ etmezdi. Alerji-Astım-Şeker-Kanser hastalıklarında patlatma yaşatmazdı. Yeterince Denenmemiş ilaçlarla bağımlı yapmazdı. Bir avuç ABD'li doktor-Çiftçi-Çevreci bunlarla uğraşmaya çalışıyor da Mahkemeler, İtibarsızlaştırmalarla baş etmede zorlanıyor...

Misafir

O kadar telefonu boşamamı kırdık, o kadar kolayı boşunamı döktük, o kadar doları boşunamı bozduk

Misafir

işi gücü riv riv başkanın , söyledikleri başka yaptıkları başka ,

Misafir

Üstüne Türk Logosu da hediye edeceğiz.

mevhibe inal

Helalinden!Türk logosu da kullansınlar. Hayırlara vesile olmaz! Bu şirketler Tekelleşip İç Politika, Dış Politika her şeyi yönetir. Amma da KAPİTALİST çıktınız ha ....

ss.sebo

Bu ülkede gıda sektöründe faaliyet gösteren İngiliz, abd ve israilli yatırımcılar gdo lu ve yapay gıdalarla bu ülke evladının ve gelecek nesillerinin kuyusunu kazmaktadır. Kanser oranlarında ve diğer amansız hastalıkların artmasında bunların parmağı olduğunu düşünüyorum. Kendi ülkelerine verdikleri gıda ürünleri ile bize verdikleri arasında çok fark var. Bize verdiklerinde kullandıkları koruyucular ile gıda ürünü gıda ürünü olmaktan çıkıyor ve kimyasal bir silaha dönüşüyor. Ülkemin yöneticilerinin buna özellikle dikkat etmeleri gerekli.

fikret boduroğlu

usulen geldiler.çay ,kahve içip gittiler.para da döviz de gelmez.çünkü ,erdoğan a güven yok.erdoğan ın yönettiği türkiye de kriz eksik olmaz,istikrar olmaz.yabancılar bunu biliyor.

Misafir

dün bir medya haberi gördüm.emlak satışları geçen aya göre %12.5 azalmış.emlak sektörü ile kalkınmayı hedefleyen akp iktidarı,emlak söktörünün havlu atması ile şokta.bir haber daha dikkatimi çekti.akp iktidarı, yamabcıların türk vatandaşlığına geçişte 1 milyon dolarlık emlak alma şartını değiştirmiş,25o bin dolarlık emlak alma şartı olarak değiştirmiş.sorular şunlar:yabancılar türk vatandaşı olmak mı istiyor?1 milyon dolarlık emlak satın alma niye 250 bin dolarra indi?erdoğan,bundan sonra dolarla euro ile kira mira yok,.burası amerika(abd) değil,demişti.peki, niye dolarla emlak satılıyor?şimdiye kadar dolar ve euro ile kira ödendiği için ,türkiye şimdiye kadar amerika (abd) mı idi?öyleyse,erdoğan bunu şimdiye kadar hakktan niçin gizledi?

Misafir

erdoğan,bizde ekonomik kriz yok derken ilk defa doğru söyledi.evet onlarda ekonomik kriz yok,halkta var.zaten erdoğasn hakta kriz yok demiyor.bizde kriz yok diyor.doğru anlayın.dün cnn de bir açık oturum seyrettim.akp ataşehir ilçe başkanı avukat kadın şöyle dedi:''kriz yok.zaten erdoğan kriz yok dedi.halk kendi açısından bakıyor.bardağın neresinden bakmanıza bağlı.merkez bankası faizleri yükseltti,krizi engelledi.''akp li bu avukat kadın yalakalığın zirvesinde olmalı.bu avukat kadın bardağın,saray tarafından abkmış.tabi erdoğan ın sarayında ve yandaşlarında kriz yok.bir de bardağın halk tarafından bakmasını öğrenebilse,avukat kadın gerçeği göecek ama.bakmamak için direniyor.

Misafir

12)Mevlânâ Celaleddin Ru mî der ki: “Bahar mevsiminde bir taş yeşerir mi? Toprak gibi mütevâzî ol ki senden renk renk güller ve çiçekler yetişsin!..” AKILISELİMLERE BAŞARILAR,SAYGILAR.

Misafir

11)“Kalbinde zerre kadar kibir olan kimse Cennete giremez” buyurmuştur. (Müslim, Îmân, 147-149; Tirmizî, Birr, 61/1998) Ucub, yani bir insanın kendisini beğenip, diğerlerini beğenmemesi, yetmiş senelik ibâdetini ifnâ ve imhâ eder. (Cami’s-sağir) “Kibirden hazer ediniz, kaçınınız, Zira İblis’i Adem aley–his–selâma secde etmemeye kibir sevk etmişti.” (Camiü’s-sağir.)

Misafir

10)“Bir Müslümanın güzelce giyinmesi, elbisesinin eteklerinin baldırlarını örtecek şekilde olmasıyladır. Elbisesini topuklarına kadar uzatmasında bir günah yoktur. Topuklardan aşağıda olan kısım ise ateştedir. Allah, büyüklük taslayarak elbisesinin eteğini yerde sürüyen kimsenin yüzüne bakmaz.” (Ebû Dâvud, Libâs, 27/4093. Ayrı-ca bkz. İbn-i Mâce, Libâs, 8; Muvatta’, Libâs, 12)

Misafir

9)“Mütekebbirler/kibirli kimseler, kıyâmet gününde insan sûretinde küçük ve kırmızı karıncalar kadar haşrolunacaklardır. Zillet her taraflarından onları saracaktır. Cehennemdeki “Bûles” adı verilen bir zindana sürükleneceklerdir. Onları ateşlerin ateşi kuşatacak ve Cehennem ehlinin Tînetü’l-habâl denilen kan, irin ve pisliklerinden içirileceklerdir.” (Tirmizî, Kıyamet, 47/2492; Ahmed, II, 179; Buhârî, el-Edebü’l-müfred, no: 557)

Misafir

8)“Size Cennetlikleri haber vereyim mi? Onlar hem zayıf oldukları hem de halk tarafından zayıf görüldükleri için kimsenin ehemmiyet vermediği, fakat şöyle olacak diye yemin etseler, isteklerini Allah’ın gerçekleştireceği kimselerdir. Size Cehennemliklerin kimler olduğunu haber vereyim mi? Bütün katı kalbli, kaba, cimri ve kurularak yürüyen kibirli kimselerdir.” (Buhârî, Edeb, 61; Eymân, 9; Tefsîr, 68/1; Müslim, Cennet, 47. Ayrıca bkz. Tirmizî, Cehennem, 13; İbn-i Mâce, Zühd, 4)

Misafir

7)“Bir kimse kibirlene kibirlene sonunda zâlim ve cebbârlar grubuna kaydedilir. Böylece onlara verilen ceza buna da verilir.” (Tirmizî, Birr, 61/2000)

Misafir

KONU İLE LGİLİ HADİSLER: 6)“Üç sınıf insan vardır ki kıyamet günü Allah onlarla konuşmaz, yüzlerine bakmaz, onları temize çıkarmaz. Hem de onlar için elîm (can yakıcı) bir azap vardır.”“–Elbisesini kibirle yerlerde sürüyen, yaptığı iyiliği başa kakan ve yalan yere yemin ederek ticaret malını iyi bir fiyata satmaya çalışandır” (Müslim, Îmân, 171. Ayrıca bkz. Ebû Dâvûd, Libâs, 25/4087; Tirmizî, Büyû’, 5/1211; Nesâî, Zekât, 69; Büyû’, 5; Zînet, 103; İbn-i Mâce, Ticârât, 30)

Misafir

5)“Bana dua edin ki kabul edeyim. Bana kulluk etmeyi büyüklüklerine yediremeyenler (kibirlenenler) alçalmış olarak cehenneme gireceklerdir.” (Mü’min suresi,60.ayet)

Misafir

4)“Mallarını Allah yolunda harcayıp da arkasından başa kakmayan ve gönül kırmayanlar için Allah katında mükâfatlar vardır.” (Bakara suresi,262.ayet) Yeryüzünde kibir ve azametle yürüme! Çünkü sen asla yeri yaramazsın ve boyca da dağlara erişemezsin. (İsra suresi, 37.ayet)

Misafir

3)“O, «en büyük ateş»e girecektir. Sonra o, ateşte ne ölür ne de yaşar.” (A’lâ suresi,12-13.ayetler) “Ey iman edenler! İnsanlara gösteriş için malını verip Allah’a ve âhiret gününe inanmayan adam gibi, başa kakmak ve eziyet etmek sûretiyle sadakalarınızı boşa çıkarmayın! Böylesinin durumu, üzerinde biraz toprak bulunan düz kayaya benzer ki, sağanak bir yağmur isabet etmiş de onu çıplak, pürüzsüz bir kaya hâline getirivermiştir. Bunlar kazandıklarından hiçbir şey elde edemezler.” (Bakara suresi,264.ayet)

Misafir

2)“Dünyada haksız yere kibirlenip büyüklük taslayanları, âyetlerimi gereği gibi anlamaktan uzaklaştırırım.” (A’râf suresi,146.ayet) “İşte âhiret yurdu! Biz onu yeryüzünde böbürlenmeyi ve bozgunculuk yapmayı arzulamayan kimselere veririz. (En güzel) âkıbet, takvâ sahiplerinindir.” (Kasas suresi,83.ayet)

Misafir

KİBİR VE UCUP HAKKINDA KONU İLE İLGİLİ SURE VE AYETLER: 1)“Kibirlenip de insanlardan yüz çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme! Zira Allah, kendini beğenmiş övünüp duran kimseleri asla sevmez.” (Lokman suresi,18.ayet) “Allah kendini beğenen ve daima böbürlenip duran kimseyi sevmez.” (Nisâ suresi,36; Hadîd suresi,23; Nahl suresi,23.ayetler)

Bu Fakir

Ben lafa değil icraata bakarım. Geçtiğimiz hafta Cargıll mağdurlarına bir de AKP hükumeti vurdu. Göstericilere polis baskısı uyguladı.

Bu Fakir

Ne diyorlarsa tersini yapıyorlar. Yani ABD şirketlerine yeni imtiyazlar verilecektir kanaatindeyim.