BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Elektrik, su, telefonda yeni dönem başladı

Elektrik, su, telefon, internet gibi abonelik sözleşmelerinden kaynaklanan borçların icra takibinin elektronik ortamdan yapılmasını öngören teklif Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 13 Adet Yorum
okkeş

yeni sektör geliyor desenize, sayaç okuma bedeli elektrik kesme açma bedeli, veee karşınızda borç takip bedeli

Misafir

biz avrupa ya girelim derken avrupa sistemi (yasal kapitalizm) bize girmeye devam ediyor hemde bağırta bağırta yazık oluyor ülkeme milletime yazıkkkk

Misafir

Bu sistem nasıl bir sistemdir? Birisi anlatırsa memnun olurum. Yoksa kurumlar bizi kandırıyor mu, nereye ve nasıl şikayet ederiz? Olaya gelince su için sayaç kiracının üzerine veriliyor. Kiracı bir sürü borç yapıp çekip gidiyor. Ev yeni kiracıya kiralanıyor. Yeni kiracı girdiği tarihten itibaren su borçlarını düzgün ödüyor. Eski kiracı ise anlaşmalı bir şekilde ödeyeceğine dair sözleşme yapıyor. Belediye gelip eski kiracısından dolayı suyu kesiyor. Yeni kiracıda susuz kalmamak için gidip tüm borcu ödüyor. Tabiki ev sahibine fatura kesilmiş oluyor. Ev sahibi belediyeye gidiyor, bizim için dosya kapanmıştır, yeni kiracınız borcu ödemeseydi; sonuçta borç her türlü ev sahibinindir diyerek ahkam kesiyor. Peki bu sayaçların kiracıya devredilmesi işi neye yarıyor? Bu işler boşuna ise, hiç uğraşmayalım. Kiracılar girsin, evi hallaç pamuğuna çevirsin, borçları ev sahibine yığsın; yaptıkları yanlarına kar kalsın. Tüm dürüst kiracılardan özür dileyerek..

Önce Vatan Millet

Vatandaşın internet borcundan dolayı yapılacak icra takibi, internet erişiminin kesilmiş olacağından, internet üzerinden nasıl yapılacak acaba!?

cemil

iyi olmuş avukatlara kötü haber

Misafir

adamlar internetten alacak başvurusu yapacak borçlu yada borçsuz kişi ise taaa savcılığa gidip itirazda bulunacak ..bu resmen klel,kte son nokta ..artık bi akıllanın ne bu resmen halkı mağdur etmek için uğraşan bir sistem kurdunuz akepliler dönecek dolaşacak en çok akepeye oy verenleri vuracak bu sistem ..niyemi çünkü adamlar okadar pasifize inanmaktaki haksılığı ya allaha havale eder gruplra yada resmi işleri nasıl yapacağını bilemeyen gruplar akepeye oy vermekte.

Misafir

Asgari ücret tesbit komisyonu toplandı. Komisyonda konuşan bakan hanımefendi ülke gerçeklerinide göz önünde önünde bulunduracağız diyor. Yani kriz var adil bir zammı unutun diyor. Aynı haberde 2003 yılı asgari ücretini 160 dolar gösteren siz yalakalara hatırlatıyorum asgari ücretin dolar karşılığı cumhuriyet tarihinde hiç bu kadar düşmemişti. Sahtekarlığın lüzumuyok.

Misafir

Alacaklı şirket oturduğu yerden icra başlatabilecek lakin icraya verdiği gariban vatandaş itiraz için icra dairesine başvuracak. Şirket kafasına göre fatura düzenleyecek vatandaş itiraz için önce faturayı ödeyecek. Mahkemelerin kararına rağmen hala dağıtım bakım sayaç okuma bedelleri alınmaya devam ediliyor neden? Çünkü elektrik kullananlar elektrik satanısatanı, hastalar hastane sahibini seçip bakan yapıyor. Bu meclisten garibanın derdine çare olacak bir tek yasa çıktığını gören varmı allah aşkına. Daha dün bunlar asgari ücretten vergi alınmasın yasa teklifini red etti. Bu millete müstehak. Bir büyüğümüz AKP nin yaptığı hiçbir işte yoktur derdi yıllardır takip ediyorum hakkaten yok.

Rıfkı Atalay

oh iyi bari, artık çok daha kolayca icra takibine uğrayabilecek ve tevkif edilebilecek vatandaş.. kimse indirimden, fahiş zam oranlarından bahsetmiyor..

Misafir

bunlarda indirim var mı ondan haber ver

İstanbul

Elektrik ve doğalgaz zammı nolcak? Anca boş işlerle uğraşın..

Barbaros

Devlet her alanda elektronik uygulamalari kullanarak vatandasi koseye tikiyor! 1 tik ile basimiza dunya kadar is acacaklar ve siz o meseleleri oyle 1 tikla cozemeyeceksiniz. Bu tur uygulamalar bizim gibi adalet sisteminin sadece burokrasiden ibaret oldugu yerlerde ise yaramaz, aksine problem ve masraf cikarir.

Kocaeli

Sayin vekiller . ,petrol yūzde 40 düştū dolar an itibari ile 5.35 peki 7 lira olan benzin yada motorin yūzde 10 geriledi şaka gibi

  • 1