BIST 9.884
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,41

Cami imamından "para toplama" isyanı

Sancaktepe Müftülüğü Yenidoğan Bilal-i Habaşi Cami İmam Hatibi Ebubekir Karsan, sosyal medyada yayınladığı video nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açığa alındığı iddia edildi.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 34 Adet Yorum
kağan

taşmış demek ki Hocamız "-5,6 yıl Diyanet maaş vermese de yetecek para mız var."sözü doğruymuş maalesef!!tüyü bitmemiş yetim hakkı..!?

ASSİVAS

adam sonuna kadar haklı, el kadar çocuklar kafada fes ırtında cüpbe cami kapısınada resmen dilendirirliyor hocaefendileri sayesinde? allah akıl fikir beyin versin bunlara. elhamdülillah Müslümanım ve Müslümanlık aracı gerektirmez o aracılar hıristiyanlıkda vardır vaftiz etme günah çıkarma vs. ne anlatıyorumki adam şartlanmış eleştiriyi bile günah kabul edip cehenneme gitmekden korkuyor, ne güzel bir dinimiz var ama kıymetini bilemiyoruz maalesef.

Misafir

CHP kafalı imam. Cami giderlerine cebinden 1 lira vemişmi bu İnam bozuntusu. Fetönün camileri imamları yıpratma ayağı bu acilen görevden alınmalı. Varsa sıkıntılı dernek onu delilleri ile açıklarsın hepsini karalayan imam olamaz

muhal

Görev yaptığı cami nasıl yapılmış. Kimseden zorla para toplanmıyor. İsraf derecesine varan harcamalar oluyor ama bu imam amacını aşmış ve kasıt var.

RAMO

BİR DE İMAM OLACAKSIN, ŞÜPHEN VARSA SORUŞTUR BİR ŞEY BULURSAN ONDAN SONRA MİLLETE ŞİKAYET ET. SEN DAHA NE OLDUĞUNU BİLMEDEN HEMEN YAYGARAYI VERMİŞSİN. YA TEK KURUŞUNA BİLE DOKUNULMAMIŞSA, O ZAMAN SOSYAL MEDYADA ÇIKIP ÖZÜR DİLEYİP EŞŞEK GİBİ ANIRACAKMISIN

Burdayiz.

İsim verirsin bu bunu yapıyor diye, burda açık var diye, ama tüm müftülükleri suçlaması atniyetten başka bir şey değildir.

Burdayiz.

Maşallah millette altın bulmuş gibi seviniyor, ne gördünüz, diyanetin açığını mı buldunuz, çok büyük iş yapmışınız, peki bu zatın doğru söylediğini nereden biliyorsunuz, herkes hemen kuyruğuna takılıyor, bir delinin bir kuyuya taş atmasına benziyor, herkes atıyor.

cemaatten

Para dernek adı altında toplanıyor, sayıştay denetimi var mı. Bir kısmı vakfa aktarılıyor sayıştay denetimi varmı. İnşaatları yapacak, denetleyecek devlet kurumu bayındırlık varken sistem dışında mı. Ben böyle olduğunu zannediyorum, doğrumu acaba?

Misafir

Para toplama işini dinimizi alet etmek ne kadar kötü bir durum

Burdayiz.

Tüm müftülükleri zan altında bırakması hiç hoş değildir, tümden karalama yerine madem öyle kişileri gördün duyuyorsun o vakit isim vereceksin, bu kadar kendini dolduran şahısın şimdi kendisinin yemediğini nereden bileceğiz, ya kendini anlattı ise.

Misafir

cami yaptırma dernekleri para çalmak üzere kurulmuş soygun-vurgun dernekleridir... toplanan paralarla cami inşaatı yıllarca sürer, paralar nereye gitti kimse bilmez, dernekçiler yer içer ceplerini doldururlar...

Misafir

bu hocayı işten attılar mı??? açığa almışlar tamam... milleti soymaya devam... devletin her kademesinde aynı durum... kim hırsızlığa dikkat çekse anında kadro dışı .....

yusuf

ÇOK BİLGİSİZ BİR TOPLUM OLMAMIZA RAĞMEN HER KONUDA BİR FİKRİMİZ VAR. İNSANLARIN KALPLERİNDEKİNİ YALNIZ ALLAH BİLİR. EVET BU KONUDA BİR EKSİKLİK VAR. TEKNOLOJİNİN VE BİLGİ KANALLARININ BU KADAR GENİŞ OLDUĞU GÜNÜMÜZDE TOPLANAN YARDIMLAR KONUSUNDA İNSANLARI BİLGİLENDİRMEK VE ŞEFFAF OLMAK İÇİN ÖNLEMLER ALINMASI DOĞRU BİR SEÇENEKTİR. AMA BÜTÜN BİR CAMİAYI ZAN ALTINDA BIRAKACAK AÇIKLAMALARI DA İYİ NİYETLİ BİR YAKLAŞIM OLARAK GÖRME KONUSUNDA İNSANLARIN AKLINDA SORU İŞARETLERİ UYANABİLİR. UNUTMAYINKİ ALLAH (C.C.) YAPMAKTA OLDUĞUNUZU GÖREN VE BİLENDİR

4cli

arada bir imamda çıkıyor şükür

Misafir

Egitimden fazla pay diyanete gidiyor!!!!Dunyanin sadece birkac ileri gitmis ulkesinde bu boyle!!!!Hala da para ha para...Adam bosuna dememis en iyi ticaret din ticaretidir diye.Ozellikle son 15 senedir ulkemizde din tuccarlari arttikca artti herkes din iman diyor ve koseyi donuyor hirsizlik yaparken bile din iman ile vuruyor!!!Olan samimi inanan vatandas oluyor onlarda niye kaniyor bu sarlatanlara anlamak mumkun degil.

ddd

Dünyada en iyi ticaret Din dini kullanan iyi kazanıyor. Bu sadece islam dini için değil eskide de vardı kliseler ve camiler vergi dairesi gibi

hasan

on numara bir tesbit bu tür dernek ve vakıflar kesinlikle denetilmeli örneğin van HZ.ömer caminin dükkanlarının kira gelirleri bütün vandaki camilere yeter artar bile sadece tuvalet giderleri bile yeterli ama nereye gidiyor bilen varsa söylesin.

ABDULLAH

ÇOK DOĞRU SÖYLÜYOR. ADAMSIN SEN HOCAM. HAK VAR HUKUK VAR, ALLAHIN ADALETİ VAR. KUL HAKKI VAR. SONUNA KADAR HAKLISIN HOCAM. HER KİMSEN ELLERİNDEN ÖPERİM SENİN.

goralı

Bu da ÇUKUR seyretmiş.

vdvdv

Bir gün bir yönetici müftüyü arar ve der ki 2000 tl lazım falan okulun boya parası ve o para ödenir.Olur mu olur.

gencoglu

bakıyorum bu istisna menfi olayı kullanıp dinimize saldıranlar olmuş aklınızı başınıza alın haaa gidin size emir veren kocualarınıza laf söyleyin her yerde çürük elma olur birkaç çürük elmadan dolayı koca bahçeyi yok edemezsin çürük elmaları atarsın olur biter herkes haddini bilsin

Misafir

Konuştuğun kelimelere dikkat et.. Çocuk istirmarcıları camilerin tavan yaptığı dönemin değil.. ahır yapıldığı dönemin ve o zihniyette yetişmiş nesillerin çocukları..

Misafir

Türkiye'nin en en zengin vakfı Diyanet Vakfı ama gel gör ki her Cuma dilenci gibi para isteniyor.

Misafir

madem şüphe duyuyorsunuz, vermeyin kardeşim. hayr mı yapmak istiyorsun, sokakta oynayan bir çocuğa al bir tane oyuncak, yiyecek, işte sana hayr. hiç olmazsa gittiği yer belli. allah kabul etsin.

Misafir

Diyanet İsleri Başkanlığı bencede bu para toplama işine bir çeki düzen vermeli. 52 cuma +2 bayram namazı para toplanıyor neredeyse. Diyanet cemaatler konusunda milleti uyarmalı FETÖ yıllardır din adıyla milleti uyuttu diyanetten hiç ses çıkmadı. Diyanet işleri milleti uyarmak ve yol göstermek için var. Hala sosyal medyada üfürükçüler kol geziyor ama diyanetin orayla ilgilenen bir ekibi bile yok. Bende Diyanet işleri başkanlığı kendine çeki düzen vererek sorumluluklarını yerine getirmeli.