BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Borsada neden kazanamıyoruz?

Borsa mağdurlarının diğer ortak özelliği ise piyasanın nasıl işlediğini bilmemeleridir. 10 lira ederi olan şirketi 5 liraya kelepir aldınız, hisse 4 liraya hatta 2liraya düşerse satar mısınız? Böyle sormayayım genelde satılıyor.

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 7 Adet Yorum
Misafir

Enka Holding Kuruluşundan, 5000 TL lik hissem var. (1972 senesinden) O zamanki sermayesi 60.000.000 . Ancak şu an söylediğiniz gibi bir para etmedi. 30.000 Türk lirası ediyor. Kısaca matematiğiniz pek iyi değil.

kemal sanıl

haydan gelen huya gider kolay para kazanma arayışlarına, alın terini by-pass ederek getirilen her türlü rasyonalizasyon çabası ALLAH tan onay almaz. adına ne koyarsanız koyun. biri batar biri çıkar kıyamet ondan kopar ALLAH YATIRIM YAPMAYI DEĞİL, PAYLAŞMAYI EMREDER, ETRAFINIZDA İHTİYACINIZDAN FAZLASINI İNFAK EDEBİLECEKLERİ BİRİLERİ VARKEN BUNU YAPMAYIP, MAL BİRİKTİP YIĞANLARIN VAY HALİNE, VEYL OLSUN ONLARA malı ister faizsiz bankada yığın, ister borsada biriktirin, ister altın alarak yapın, SONU DEĞİŞMEZ

pii

söylediklerinizin tamamı kitabi bilgi ve normal düzende olması gerekenler.. ama bizde durum çok farklı.. bizde rabbena hepbana düzeni geçerli.. yatırımcı iyi bi x...x yapılmadan (noktalı yeri sen doldur okuyucu) kenara konmuyor.. 1999 yılındaki borsada soyulup soğana çevrildim.. evladıma vasiyetimdir.. altın dağıtsalar asla girme..

Misafir

Salih Bey Anladığım kadarıyla Migros dışındaki kağıtlar çok yanlış seçim olmuş, ama şidi bunu söylemek kolay tabi

Misafir

senin dediğin olursa devamlı zarar ederler kim denetliyecek

salih ayvaz

ben dogan yayın kilergyo işklar ve migros aldım düştükce takviye ettim şu an anaparam yarıdan fazla eridi4yıl bitti artık borsanın devlet eli ile yatırımcıyı soyma yeri olduğuu öyrendim borsada hukuk kanun yok şirketler hep hırsız

Kitapkurtu

Bizim borsadaki en büyük sorunumuz şirketlerin Temettü vermemeleri.. Borsaya giren şirketlere temettü dağıtımı zorunlu olmalı. Net karın %25'ini yatırım için ayırmalı ve geri kalan %75'i ortaklara temettü olarak dağıtmalı. Bu şekilde olursa borsaya girişler artar, şirketlerin borçlanma maliyeti düşer, vatandaş gir-çık yapmak yerine sabit yatırım yapmış olur.

  • 1