BIST 9.884
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,41

“Bedelli” değil “Bedenli” günler…

Sosyal medyada kahramanlık pozlarının resimlerini paylaşırken kimseye kül yutturmayan gençlik nerede!? Peygamber ocağından bu kaçış nereye?

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 17 Adet Yorum
Harun Musa

Evdeki kadının kızın çoluğun çocuğun namusunu can güvenliğini kime emanet edip gideceğiz şu yaştan sonra. Kim bakacak bunlara. Vatan borcu namus borcu deyip durmayın şurada. Askere gidince başka başka borçlar birikecek. Onu kim ödeyecek. Şuydu buydu derken askerlik ertelendi, yaşımız da geçti gitti. Kanser hastamız var diye kardeşim de ben de askere gitmedik be. Üzüntünün kederin sıkıntının en büyüklerini her türlüsünü yaşadık yaşayacağımız kadar. Gün yüzü görmedik. Doğacak çocuğum da anasının eteğine sarılıp baba baba baba diye ağlamasın. Askerliğin öğreteceği ne kaldı da ne için gideceğim şu yaştan sonra. Borçmuş. Bedelli şart. Olmadı herkese bir görev bir vazife verilsin, o vazife askerlikten düşülsün. Nasıl ki hakime savcıya yaptıkları görev karşılığı askerlikten muafiyet varsa öğretmene memura vb çalışanlara da böyle bir uygulama yapılabilir.

Misafir

Cb'nın bir oğlu çürük raporu ile diğeri bedelli olarak askerlik yapmadı. Onlara da bir sözünüz var mı?

dopdogru

ne yazarsan yaz sonunda olan garibanin cocuguna olur

misafir

senin bşkanlarının çocukları kaçarsa vede kötü örnek olursa vatandaş ne yapacak

Vatandaş noktası

bedelli askerlik parası olanlar için askerlikten yırtma kolaylığıdır,bu uygulama artık kalkmalı herkes ,Türke yaraşır bir şekilde vatani görevini yerine getirmelidir. hele hele hainimizin ve düşmanızın zirve olduğu şu zamanlarda...

uğur

Yok ailesi varmış da yok kredi çekmiş de bilmem ne.Aileni bu kadar çok düşünüyordun da askerliğini yapmadan neden evlenemedin?Nasıl olsa birgün bedelli çıkar üç beş kuruşla askerlikten kurtulurum zannettin değil mi?Hükümet bedelli askerlik hatasını bir kaç defa tekrarladı.Sırf bedelli askerlikle ilgili hatası benden oy alamaması için yeterli sebep.Parası olmayan gidecek vatan uğruna ölecek.Parası olan para verip askerlikten kurtulacak!Yok öyle yağma.

Misafir

mazeretleri ne kadarda çok, kaçağa sorarlar niye zamanında yapmadın askerliğini tabii şimdi zor dostum zorr demi

serkan günfgör

Çok doğru yazmışşsınız twıtter da da sürekli bunlar var.Memleketin hiçbir meselesinde yoklar.Sanal silahsörlük meslek oldu.

Mahir Kılınç

İslam devletlerinin en önemli handikabı bu işte. Kendilerini hala kılıç kalkan devrinde sanıyorlar. Batılılar, İsrail, ABD, Rusya gibi ülkeler nüfus üstünlüğü veya “bedenli” savaş üstünlükleriyle yönetmiyorlar islam ülkelerini. Bilgi, beceri, akıl, teknoloji ve kaynaklarla yönetiyorlar. Bedelli mevzuuna gelince; bedelli isteyen hiç kimse cepheye savaşmaya gönderilmeyecek. Aynen söylenildiği gibi en faydalı faaliyetleri mıntıka temizliği olacak. Cephede savaşan ordu personelinin de bu insanların mıntıka temizliği yapmadığı için moralinin bozulacağını sanmıyorum. Son olarak; konu ne olursa olsun her şeyi bazı merkezlerle ilişkilendirenlerin ya mantıksal sorunları vardır ya da kendileri o merkezler tarafından yönetiliyorlardır.

KARŞIYAKALI

ONLAR KAÇSIN. ASKERLİĞİM VAR DEYİP EVLENMESEYDİN ASKERLİĞİM VAR DEYİP BORÇLANMASAYDIN. ASKERLİĞİM VAR DEYİP ÇOCUK YAPMASAYDIN.Kİ ASKERDEKİ VATAN EVLATLARININ ÇOĞU HEM BABA HEM EŞ HEMDE AİLE BÜTÇESİNE KATKI YAPANLAR. AMA VATAN SAVUNMASI O KADARDA BASİT DEĞİL.OLMAYAN VATANDA NE EV NE AİLE NE EVLAT NE AİLE KALIR. O ZAMAN EV TAKSİTİNİ NASIL ÖDERİM.ÇOCUĞUMU NASIL KUCAĞIMA ALIRIM DEMESİNLER. ÇÜNKÜ HİÇBİRİSİ OLMAYACAK. BİZLERDE EVLİYDİK.AİLEYE BAKIYORDUK.AİLEMİZE DESTEK OLUYORDUK.SIKINTI ÇEKİYORDUK.EVİN MASRAFINA KATKIDA BULUNUYORDUK. AMA ASKER OLMAYALIM-ASKERLİK YAPMAYALIM DİYECEK KADAR HAİN DEĞİLDİK.

musty

ordu profesyonelleşmeli ve gönüllü askerlik gelmeli.vatan,millet,Sakarya edebiyatıyla bir yere varamayız.

Erkin

Analar babalar cocuklarini Katar a gitsin orda hayatlarini kaybetsin diye dogurmuyorlar veya Suriyeliler gelip sahillerde kizlari dikizlesin,Turk evlatlari gitsin Suriye de catissin diye dogurmuyorlar.Vatan ile ilgili gercek bir tehdit oldugunda gencinden yaslisina,kadinindan erkegine,bir tane Turk evladi canini esirgemez bunu herkes biliyor.Askerlik Turk icin yapilir,Arap icin degil....

Herkesin işine göre konusması

ABD şuan drone'larla, sanal virüslerle hiç bir beden kullanmadan bir ülkede sansayonel eylem yapabiliyor. Siz hala geri kafacılıgınızla "bedenli" diyorsunuz. Bedelli olsun veya olmasın Ordunun yatırıma ihtiyacı var, bilince ihtiyacı var. ABD'nin 12milyar dolar sadece siber savunma bakanlığına ayırdıgını biliyor musunuz? Ama yok siz ve sizin gibiler tüm Türk erkeği silahı belinde arazide beklesin diyorsunuz! Hadi herkes askere diyin de ülkeyi 50 milyon asker olarak kurtaralım? Çok kıt oldugunuzu bu yazıda tanıdım, bye bye.

haydar

Bedel sadece askere giderek yada orda ölüme sürülerek verilmez, bedel devlete en çok katmadeğeri sağlıyarak verilir kapitalist rejimde, bu rejimde askere gitmek hiç bir işe yaramaz, madem öyle o zaman şeriat gelsin tüm kurumlar ona göre düzenlensin yada başka bir sistem farketmez ama bu sistemde ülkeye en faydalı birey en çok kazandıranlardır, uzay çağında halen insan öldürmeyle bir yerlere varılacağını düşünen insanlar en büyük engeldir bu ülkeye...

Erol Baron

1996 da dönemin Fransa cumhur başkanı Jacques Chirac "zaman değişti" artık insanlara mecburi askerlik empoze etmeye gerek yok" dediğinde, kafasında muhakkak son teknoloji savunma sanayileri vardı. Hiç şüphe yok ki, Fransa bu imkana sahip olmasaydı, daha pahalı olan yüz binlerce -bedenliyi- beslemeye devam edecekti.

mustafa

insanlara bir kere yol gösterdin mi sonra iptal etmeyeceksin bir paralı sonra iptal devletin ciddiyetini yok ediyor insanların beklentisi oluyor ya paralı sürekli olur ya da hiç olmaz devlete yakışan bu dur devlet insanların kafasını karıştırıyor beklentiler oluşturuyor

mustafa

bir savaş çıksa askerden kaçanlara idam cezası veremeyecek duruma düşmüş devletimizin beka mücadelesi yaptığı şu günlerde dikkat edersen askerlik yapmak istemeyenlerin işi yolunda kişiler olduğunu görürsün bunlara iyi parada versen gene yapmak istemezler bunları dini duygularla falan da askere göndermek zor

  • 1