BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Bedelli askerlikle ilgili son kulis! Yaş ve ücret belli oldu...

Milyonlarca genç bedelli askerlik beklerken, yaş sınırının kaç olacağı ve ücretin ne kadar olacağı merak konusu. En son bedelli askerlik kulislerine göre yaş 26, ücret de 20 bin lira olacak...

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 5 Adet Yorum
Erol Baron

Bir taşla iki kuş vurmaya benzeyen bu bedelli askerlik iyice tat vermeye başladı..... Yani, paraları olmayanlar askerlik yapacak, diğerleri de bu askerlerin masrafını üstlenecek.....Devlet ise övünecek..... Bu yanlıştır..... Bir ülkede askerlik ya vardır ya da profesyonel, maaşlı askerler vardır..... Daha başka bir deyimle, bir ülkede askerlik ya vardır ya yoktur.

Doğru Söz

Vekillerin ve bakanların açıklamalarına bakıldığında gençlerin önünü açmak,iş ve evlilik konusunda engel,bu yasanın adı bedelli değil mağduriyet çözmek gibi söylemleri düşünüldüğü zaman bedel 20 bin TL olması bence mağduriyetten doğan bir sömürme yasası olur. Fazla kişinin faydalanmayacağını düşünüyorum.En son çıkan bedelli 18 bin TL olmasına rağmen 200 bin kişi faydalandı. Bu bedelde çıkarıp maddi durumu iyi olanların faydalanmasındansa hiç çıkartmasınlar herkesi askere alsınlar. Sırf çıkarmak için ve parası olanlar faydalansın mantığı olmaması gerekir.

Misafir

herkes adam gibi askerliğini yapsın. ben 18 ay yaptım neyim eksildi. bilakis çoğu insandan 6 ay fazla yaptığım için gururluyum. kaçmaya bahane aramayın. benim 6 ay fazlamın bedelini ödesin devlet bana o zaman. olaya para açısından bakarsak. ama ben o gözle bakmadım. şimdi imkanım dahi olsa yine bedelliyi tercih etmem gider koç gibi askerliğimi yaparım. Türk evladı için askerlik onurdur. başka söze gerek yok. tek söz. onur.

Misafir

100.000.000.000 gelir demek o da ulkemizin ekonomisine can ilaci demek

Asker

Bedelliye karşıyız...

  • 1