BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

BDP-HDP savaşı başladı! Fena bocalıyoruz!

BDP'li Altan Tan'dan partisine yönelik sert eleştiriler geldi. Tan'a göre, HDP projesi kaybetti, BDP ise bocalıyor.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 18 Adet Yorum
acaba?

Bdp hareketine yön verenler ermeni asıllı genellikle, kurulmak istenen Kürdistan değil,Ermenistann,Altan Tan bunları biliyor ama söyleyemiyor, bu yüzden Doğu'daki Kürt asıllı kişiler bdp den uzaklaşıyor,Hüdapar'a yakınlaşıyor. BDP öncelikle Kürt asıllıların elinde olmalı, kimliğini gizleyen Ermenilerin değil.

Aynen

Kesinlikle çok doğru.

kemal turhan

devlet pkk ile çatışmayı bırakarak bdpyi ateşe atmıştır.Şayet köylerde oy kullanılmasa yani doğu ve güneydoğuda köylerdeki vatandaşlar şehir merkezlerinde oy kullansa bdpnin oyu en az % 10 daha düşer.Köylere gece giden pkklıların baskı yaptığının bilmeyen yok.korkudan mecbur bırakılıyor vatandaş.Bu bdpnin iyi günleri.halkın çoğunun özerklik istediği de yok.tamamen rant için bu politikalar yürüyor.özerklik iddiası var oldukça pkk var olacak silah,insan,uyşturucu,mazot ticareti devam edecek,bdpliler lüks Mercedeslerle gezerken gariban çocuklarını eylemlerde ön saflara geçirip polise askere taş attıracaklar.bir Siirtli vatan evladı olarak batsın Marksist düzeniniz batsın Siyonizm köleliğiniz diyorum bdp ve pkklı zavallılara.

Mehmet Şahin

HDP, Kürtleri Marksizme yanaştırma çabası olarak görülmeli. Diğer (muhafazakar, liberal) Kürtler niye bu partiye oy verir ki.

yuh

kürdistan’ın tamamı diye 16 şehre baktığımızda demiş mr. tan yok ya 16 olurmu size 26 hatta 36 şehir verelim. ülkeyi kangrene çevirdiniz be Allah sizi bildiği gibi yapsın...

temel dursun

peki Türkler devlet olmayi becerdiler mi ABD olmadan neye imza atabiliyorlar.Hadi bakalim varsa yürekleri F16 ve Skorskileri cöpe atsinlar da Kürtler nasil devlet kurarlar görürler.Senin gibi ukala tiplerin begenmedigi Kürtler Suriyede kendi topraklarinda Kurdugu sistemi senin sözümona bilmem kac devlet kurmus Türkler cesaret bile edemez.Niye cünkü özü fasizmle yogrulmus toplumlar asla gelecege yön veremezler anca silahlanip etrafindakileri tehdit ederler.

Halil Bağdaş

Türk solunun potansiyeli olsa bu güne kadar meclise en az bir milletvekili gönderirlerdi. Meclise giren Türk Sol milletvekilleride Kürtlerin sırtından Meclise girdiler.O halde İsim değiştirmenin manası ne? Türk soluna harcadığınız enerjiyi AKP ye oy veren Kürtlere harcasanız %10 barajını çoktan aşardınız.

HACI DAYI

HA ZAZA HA KÜRT AYNISINIZ!

Gariban

kürtçü ırkçı hareket in son sınırı bu seçimde aldığı oyun bir iki puan üstüdür başka taban tutma şansı yok neden yok denirse potansiyeli o kadar da ondan Türkiyede bdp pkk çizgisinin oy tabanı %10 luk şafi kürtlerden+%3 lük alevi kürtlerden oluşuyor şafi kürtlerin %5 i(zazalar ve dindar grmançlar)yani yarısı bdp ye uzak duruyor alevi kürtlerinde çoğu türkmen alevilerle karıştığı için chp ye oy veriyor oradan ancak %1,1,5 alıyor toplam %6,5 ediyor hanifi kürtlerden ki %4 ü oluşturuyor bdp ye oy veren hemen hemen hiç yok oy verenleri yüzde ile bile ifade edilemeyecek kadar az ve çoğu hanifi türklerle akraba yani bdp nin genişleme alanı bu kadar başka yok

demokrat

kürt faşizmi....

Benden Söylemesi

Altan Tan yüzde yüz haklı.Tesbitleri çok doğru ve yerinde.Bu güne kadar hangi Kürt hareketi Türk solu ile ittifak yapmışsa batmıştır.Gçmişte DDKD-TKP(İGD),DHKD-TSİP ittifakları buna en güzel örnektir.Bu konu,ideoloji sorunu olmadan öteye inanç ve kültür sorunudur.Rahmetli babamın tabiriyle "parçalarımız birbirine uymuyor".Böyle giderse BDP,Kürt CHP'si olmaya mahkumdur.Acile özüne dönmesi gerekir.Yoksa,Kürt siyasetinde de çok partili döneme geçiş ve büyük kopmaların olması kaçınılmazdır.

saygı türkeli

Sayın TAN ın siyasi tespitlerinin dikkatle takip edilmesi gerekir, ortadoğunun barışı için ortaya koyduğu görüşlerinin iyi tahlil edilmesi gerekir,, Türkiyedeki tüm kesimlerin Altan beyin yaklaşımlarını önyargılardan arınarak değerlendireceğini ümit ediyorum..

karoulan

Akilli olurlar yoksa hiiiim yapilirlar

zaza

zaza sehri diyarbakir pkk terorunden dolayi kurt isgali altindadir 30 yildir baglar yada her hangi bir yeri sizin babanizin mali degil evliyar sehri zazasehri diyarbakir hele kadim asur ve suryani sehri mardin hic degil siz kurtler o bolgede kene gibi yapistiniz zazanin asurinin suryanin arabin ermeninin malina topragina canina oteki isgalgiler gibi siz kurtlerede allah layik oldugunuz sonu nasip eder

Bobo

Ötügenli ilk defa bir yorumunu beğendim, sende gelişme var!

ÖTÜKENLİKURT

ALTAN TAN demiş ki; - "BDP-HDP savaşı başladı! Fena bocalıyoruz!" - Barzani ise Irak'ta Kürt gruplarla HENDEK SAVAŞI başlatmış durumda!!! Bunlar daha devlet kurulmadan, nemalar paylaşma aşamasına gelmeden yaşananlar!!! Bu ağalar devlet kurmayı turşu kurmak zannediyorlar!!! Irak, Libya, Fas gibi ülkeler daha devlet olamadılar!!! Sizin ne bilgi birkiminiz, tecrübeniz var da buna soyunuyorsunuz!! Türk sizi kardeş bilmiş her göreve gelmenizin yolunu açık tutmuş, kendisine verilen tüm hakları aynene size de sağlamış, siz ise ihaneti seçiyorsunuz!!!Petrolden pay isteyen Diyarbakır Belediye Başkanınızın yaptığı densizlik zamanı gelince size fatura edilecek!!! Benc akıllı olun ve bu şerefli milletin bir ferdi olarak yaşayın!!!Aynı benim gibi!!! KİM SENİ ESİR ALDI, HANGİ DÖNEM HÜRDÜN DE / SAPITTIN BÖLÜCÜNÜN İZLERİNİ SÜRDÜN DE / AZICIK TARİH OKU, TİTRE VE KENDİNE DÖN / ATASI OĞUZ KAĞAN, TÜRKMENİN DE KÜRDÜN DE!!! Sen kabul etmesen de TÜRK - KÜRT kardeştir.

destekliyorum sayın tan\'ı

tüm dediklerine katılıyyorum ve destekliyorum..özellikle hdp ni marjinal solun denetimde onun ilkelerine göre yol alan bir parti ve ne yazık onlardan dahi oy alamayan bir parti..

Hewal

kürtler en önemli siyasi aktör oluyor vede özgürleşiyorlar...

  • 1