BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Akrabayla evlenmenin dinen sakıncası nedir?

Akraba evliliğin dindeki yeri nedir? Yakın akrabayla evlenmenin dinen sakıncası var mı? İlahiyatçı Prof. Dr. Faruk Beşer cevapla.tv'ye cevapladı.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 8 Adet Yorum
Misafir

kuzenler birbiri ile evlenmeden önce kan testi yaptirmalari cok önemli. doktor evlenmelerinde bir sakinca görmezse o zaman evlenebilirler. kan testinin yapilmasinin önemi evlenecek olan akrabalardan birisinde irsi, kalitsal bir hastaligin olup olmadigi ve dogacak olan cocuklara gecip gecmeyecegidir. evlenmeden önce önlemi alip, takdiri Allah'a birakmak lazim.

DINIMIZI OYUNCAK EDEN ALIM BOZUNTULARI VAR

sacma sapan bir aciklama olmus. bu adamlar nasil prof oluyor anlamiyorum. halkin anlayacagi dilde saf ve berrak bir aciklama yapsana be adam. dinimize göre bir erkek halasi, teyzesi ve kizlari ile evlenemez. teyze ve hala da kendi erkek kardesleri ve erkek yegenleri ile evlenemez. ama amca, hala, dayi, teyze cocuklari birbiri ile evlenebilir. ayrica dinen erkekler veya kadinlar birbirlerinin süt kardesleriyle de evlenemezler. süt anneleriyle de evlenemezler.

Ali Yavuz

Mahrem demek evlenmesi haram demektir açıklaması yanlış olmuş. Metnin devamında .... bunların kız torunları mahremdir denmiş erkekler mahrem olmayınca evlenmek serbest mi yani. Mahrem daha geniş bir anlamı var.

Yolcu

Hani konunun devamı; amca hala dayı teyze çocuklarının durumu?

ertekin

Herkez akraba zaten.Ademden Havvadan değil mi? :) O nu da geç, 75 bin yıl önce patlayan Toba Volkanı 55 milyon olan dünya nüfüsunu 10 bin ile 3 bin arası bir rakama düşürüyor.Bu günkü insanlar o dar nufus aralığından bu güne geliyor.

erdal

Ahzab suresinde hepsi serbest.

f m

amca veya teyze çocuğuyla evlenilebilir diyor. Gözünüz aydın :)

murat

eee...ymurtamı tavuktan çıktı tavukmu yumurtadan çıktı...amca dayı çocuğu diyorsunuz başka bir şey açıklıyorsunuz...kadın yada erkek yeğeniyle evlenemez diyorsunuz...peki amca çocukları..

  • 1