BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Adetli kadın kandilde ne yapmalı hayız olan nasıl ibadet etmeli?

Adetli kadınlar kandil gecelerinde nasıl ibadet edebilirler, Kur'an okuyup namaz kılabilirler mi? Hayızlı kadınların en önemli sıkıntısı bu dönemdeki ibadetleri. Kandilde regli olan kadın namaz kılamaz, oruç tutamaz, Kur'an okuyamaz deniyor. Peki adetli kadın Regaip kandilinde nasıl ibadet edebilir?

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 2 Adet Yorum
Misafir

Fikiha ve Fakihe bakarsaniz Kadin bir kole olur, Arap basta butun diger Kulturler Din olarak kabul edilir.Dinin Kulturu olabilir ama Insanlarin tamamini baglamaz.Kuranda eger Temiz olmayan Okumasin diyorsa bu sadece KALBI SIRKTEN ARINMAYAN okumasin demektir. Bakara Suresi 183-186 Orucun hangi sartlarda tutulmayacagini soyluyor bunlarin icinde Hayizli kadin diye birsey yok. Hayizli kadinla ilgili tum Hadisler Tevrattan islama uyarlanmistir.Kuran Tevrattaki bircok seyi hafifletmis bunlarin icinde Hayizli bayan uzerinde Yahudilerdeki tum yasaklar neredeyse kaldirilmis veya gevsetilmistir.Hadisle Amel olmaz Vahiy ile olur .Kuran tek Vahiydir Hadis Vahiy degildir insan sozudur.Insan sozuylede Islamda Hukum verilmez.Allah kelamiyla verilir.

Sim Sim

Bu söylenenler Kadini korumsk amacli yapmak zorunlulugunu kaldirir. YAPAMAZ degil YAPMAK zorunda degil dogrusu bu. Islam Kadinlari koruyucu bir dindir, ama bunu Müslümanlar yani Erkekler kendilerince yorumlsrlar. AyricaCennet Annelerin ayaginin altindadir cümlesi YETER anlayana ama Bizim HOCALAR OFli Hocalar gibi hep girgir.

  • 1