BIST 10.311
DOLAR 32,21
EURO 34,72
ALTIN 2.449,36

Abi, siz bu adamı niye astınız?

Ertuğrul Özkök sondan bir önceki yazısında merhum Adnan Menderes dönemindeki yılbaşı kutlamalarının nasıl kutlandığını yazmış.

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 41 Adet Yorum
Misafir

Bakin Turkiye yi sadece sag yonetti!!!Menderes den tutun Ozal dan,Demirel den gunumuze hep din,iman diyerek oy aldilar.Ne bir uretim,ne bir teknoloji,bilim,ilim,sanat adina birsey oldu mu bu ulkede?Hep halkin alin teri,kaba kuvvetle ayakta durdu bu ulke,teknoloji hak getire...

ruhi sarı

Ahmet_evet derin adam Özkök....Özışık....Soyadlara bak.Anlamadıysan Ilgaz Zorlunun Sabetay soyadları listesine bak.

Harun Kasımay

Yazılarınızı beğeniyle okuyorum. Memlekete çok büyük hizmette bulunduğunuzu düşünüyorum. Türkiye gazetesinde yazmanız ve haftalık 6 yazı beni oldukça sevindirdi. Her şey için çok teşekkür ederim. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Misafir

Yazılarınızı beğeniyle takip ediyor, mümkün olduğunca okuyorum. Haftada 6 yetmez bana, 12 olsun isterdim...Allah yar ve yardımcınız olsun.

Misafir

Gül, bir kez daha vitrinde: Erdoğan'ın Yahudilerden Aldığı "Yahudi Cesaret Ödülüne karşı ...Kraliçe 2. Elizabeth'in 2008'deki ''Yüksek Şövalye Nişanı''nı da taktı...........seç beğen al

Misafir

seni buraya tıkan kuvvet böyle istiyor diyen mahkame kararım

Misafir

Amerika as derken Sen yanında mıydın?

Yusuf Alptekin

Dönemin mahkeme kararlarını alır okursun. Yoksa provokasyon çıkarmanın alemi yok.

rabia

amerika as dedi astılar, üstünede servet aldılar...bilin bakalım kimler.

akıl fikir

Zarrabı unutturan Kudüs macerası da anında eskidi .Şimdi hafiften İran karışıklığı var ama bu Menderes mevzusu da yedekte bulunsun tabi.Fışkıyeyi kim kırdı misali Menderesi kim astı Özkök mü?

ünal özer

sen yaz başımız şişsin başımız gözümüz üstüne sayın Özışık. allah türkiye gazetesi yazarlığınız için hayırlı uğurlu etsin

acemaşiran

Aga kim kimi asmış?Abdulhamitin 1909 senesinde İttihat ve Terakki tarafından idam edildiğini ,6-7 eylül olayları esnasında iktidarda CHP nin olduğunu zanneden Erdoğanın yılmaz savunuculuğunu ve poh pohçuluğunu yapan birisi de ancak bu kadar olur.Tarih hocanız fesli Mısırlıoğlu ne de olsa.

Misafir

TÜRKİYE gazetesi hayırlı olsun. İlerleme var ha gayret biraz daha lazım ama fazla bir şey bekleme. HAK ETTİN. Şimdi sayın GÜLE biraz daha sen Sayın ERDOĞAN'ın lütfusun de.

Misafir

kudüs salatası bitti, size menderes yalanı verelim ???

Misafir

bugünkü akepeciler neyse o zamanki muhteremler de bunların benzeri idi...

Misafir

işkembeden sallanan yazı böyle oluyor demek ki...!!!

Misafir

yığın yığın parayla dönüvermeyen elinize, haksızlıklar karşısında susmayan o dilinize, bunları yazmaktan zerre kaçmayan kaleminize sağlık Süleyman Bey..siz dik durdukça satılmış bu gazetecikler ve onun yazarcıkları tarihin sayfalarına gömüleceklerdir..herzaman arkanızda yanınızda önünüzde yanin hep birlikteyiz beraberiz ..Allah yolunuzu açık ve daim etsin inşallah

Misafir

menderes malzemesi ,akp ye oy getirmez.toplumun problemi menderes değiş.iş,aş,huzur,eğitim,sağlık,ekonomi.menderesi asanalrın hiçbiri sağ değil.hepsi öldü.ahirette hesaplaşırlar.

Misafir

bugünkü tarikatlerin türk milletinin beynini yıkamasına göz yuman kişidir menderes, atatürkün açtığı okuma öğrenme fikri hür vicdanı hür nesil olmayı bırakıp tarikatçilerin milleti sömürmesine göz yummuştur.

Misafir

Bu ülkenin en cesur gazetecesi, chp'nin, Atatürk tarafından öldürtülen isyancı dersimli alevileri tarafından intikam için, nasıl ele geçirildiğini yazan gazetecisidir.

Misafir

birazda ekonomiden yaz nasıl bir ekonomi var bahset görelim

bakalım

"6 -7 Eylul olaylari davasi, Vinileks sirketi davasi, dolandiricilik davasi, arsa davasi, Ali İpar davasi, değirmen davasi, Barbara davasi, Örtulu Ödenek davasi, radyo davasi, Topkapi olaylari davasi, Çanakkale olayi davasi, Kayseri olayi davasi, Demokrat İzmir davasi, universite olaylari davasi, istimlak davasi, vatan cephesi davasi, anayasa'nin ihlali davasi" daha sayayım mı Hadi Bey?

derman can

Safiye Ayla bir ramazan gunu oglenleyin Menderes'i raki icerken gorur, ancak ertesi gun gazetelerde Menderes'in iftar acma haberi cikmistir.o günden sonra Safiye hanım Menderesten nefret eder.

ecemnur

Celal Bayar'la birlikte sirf populist politikalar ugruna Turkiye'nin cokusunu hazirlayan politikaci. Amerikadan alinan gereksiz marshall yardimlari(halki sozumona refaha kavusturmak amacli) Turkiye'nin bugun icinde bulundugu borc sorununu baslatmistir. Bunun yaninda elestirilecek onlarca icraati vardir.

ecemnur

Menderesi mi?Anayasayı Osmanlıcaya çevirdi.Din derslerini ilkokullarda zorunlu kildi. 27 kasim 1954'te dini temel alan siyasetinin kaniti olan "siz anayasayi degi$tirip hilafeti bile getirebilirsiniz" sozunu sarfetti ve Menderes Mukumeti, en buyuk aydinlanma hareketlerinden biri olan koy enstitulerini işlevsiz birakti.Adnan Menderes, Turkiye Cumhuriyeti'nin başina gelen en buyuk şansızlıklardan biridir. 10 yillik Demokrat Parti iktidari, ulkemizi korkunc bir kaosa suruklemi$, halk uretime degil tuketime yoneltilmi$, di$a bagimlilik gun gectikce korkunc boyutlara ula$mi$ ve bu donemde tam bagimsizlik ilkesinin pacavraya donmesi hedeflenmi$tir. Menderes yonetimi; Ataturkculuge kar$i bilincli ve gerici bir harekettir.