BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yenice'ye hayırseverlerden okul

İnegöl ilçesine bağlı Yenice Beldesi'ne okul yapacak olan hayırsever iş adamları, 3 milyon 100 bin TL'lik protokole imza attı.

Abone ol

Heykel'deki Valilik Binası'nda yapılan protokol töreninde, Bursa Valisi Şahabettin Harput, memlekete hizmet eden hayırsever iş adamlarının emeklerinin göz ardı edilmediğini söyledi.

İş adamlarının hayırlı bir iş yaptıklarını ifade eden Harput, "İnegöl'ün Yenice Beldesi'ne yapılacak olan bu okullar, çocuklarımızın geleceği açısından çok önemli. Çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alabilmesi için hayırsever iş adamları canla başla çalışıyorlar. İş adamlarımızın yaptığı bu kutsal işi önemsiyorum. Çünkü her şey eğitimle başlar" dedi.

ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞTIK VE OKUL YAPTIRDIK

Yenice Beldesi'nde hazine adına kayıtlı olan arsaya kendi imkanları ile 6 yıl önce bir ilköğretim okulu yaptıran işadamı Mehmet Göztepe ise, şunları söyledi:

"Daha önce anne ve babamın adına bir okul inşa ettim. Şimdi, daha önce yaptığımız okulun yanına bir anaokulu yapmak için buraya geldik. Bizler daha önce tarımla geçiniyorduk. Allah bizlere bu güzel işleri nasip etti. Bu hizmetler konuşulmakla anlatılacak hizmetler değil. Tarlamızı, traktörlerimizi bırakıp bu günlere geldik.

Ülkemiz için çalıştık ve okul yaptırdık. Ancak ben eğitimin temelden başladığına inandığım için daha önce yaptığım okulun yanına bir anaokulu yapmak istedim. Çünkü geleceğimizin temelden başlaması lazım. Biz bazı işlerde yukarıdan başlıyoruz ve en büyük hatayı burada yapıyoruz. Eğer eğitime temelden önem verirsek, Türk gençliği Türkiye'yi Avrupa'nın en gelişmiş ülkesi yapacaktır."

OKUL 2 KATLI VE 24 DERSLİKLİ OLACAK

Yenice Beldesi'ne hazineye ait araziye 2 katlı ve 24 derslikli bir ilköğretim okulu yapacak olan hayırsever iş adamı Hasan Çağlayan, yapılan okulların çocukların geleceği açısından faydalı olacağını söyledi.

Vali Harput, her iki iş adamına yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederken, yapılacak iki okulun toplam maliyetinin 3 milyon 100 bin TL olacağını söyledi. Okullar, 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılında hizmete girecek.