BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.410,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kablo hırsızı elektronik eşyaları bozdu

Adana'da bir hırsızın trafodan çalmak istediği kabloların kısa devre yapması sonucu mahalle karanlığa gömülürken, elektronik eşyalar bozuldu.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde meydana geldi.

Mahalledeki trafodan bir hırsızın çalmak istediği kablolar kısa devre yapınca açık olan elektronik eşyalar bozularak kullanılamaz hale geldi.

Karanlığa gömülen mahalledeki vatandaşlar, buzdolabı, çamaşır makinesi, klima, televizyon, bilgisayar, cep telefonları bozulunca perişan oldu.

Mahalle sakinlerinden Durdane Esen (23), kliması, çamaşır makinesi ve televizyonunun arızalandığını belirterek, "Televizyon
izlerken birden kapandı ve bir daha açılmadı. Aynı anda elektriğin gitmesiyle birlikte klima ve çamaşır makinesi de bozuldu.

TEDAŞ görevlilerini aradık, geldiler baktılar. Klimayı karşılamayacaklarını, diğer eşyaların masrafını karşılayacaklarını söylediler. Klima alındığı zaman TEDAŞ'a bildirilmesi gerekiyormuş. Bu nedenle onun zararı karşılanmazmış. TEDAŞ gelip gideli iki gün oldu ama ondan sonra ne gelen ne giden var. Benim zararım karşılanmazsa dava açacağım" dedi.
Buzdolabı, kliması ve iki uydusu bozulan Muharrem Uyandı (47) ise, TEDAŞ'ın zararları karşılaması gerektiğini ancak yetkililerin bir türlü mahalleye uğramadığını ifade ederek, kendisinin 10 bin lira zararı olduğunu, mahallede bulunan 900 evin hepsinde de zarar oluştuğunu kaydetti.

Eşe Yörük (43) de hem çamaşır makinesi, hem kliması hem de bilgisayarı çalışmaz duruma geldiği için zararının ödenmesini istedi.