BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,12
ALTIN 2.471,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şarkışla'dan demokrasi için 'evet'

Sivas Şarkışla'da 24 sivil toplum kuruluşu referandumda 'evet' oyu verilmesi için ortak bildiri yayımladı.

Abone ol

12 Eylül'de yapılacak olan halk oylaması için düzenlen iftar yemeğinde bir araya gelen 24 sivil toplum kuruluşu, "Daha Fazla Demokrasi ve Özgürlük İçin evet" pankartı altında kamuoyuna çağrıda bulunarak 12 Eylül'de 'evet' diyeceklerini bildirdi.

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde 12 Eylül'de yapılacak olan halk oylaması için düzenlen iftar yemeğinde bir araya gelen 24 sivil toplum kuruluşu "Daha Fazla Demokrasi ve Özgürlük İçin evet" pankartı altında kamuoyuna çağrıda bulunarak 12 Eylül'de evet diyeceklerini bildirdiler. Toplantıda 'Darbeci bürokrasiyi ve yasakçı yargıyı geriletecek özgürlükleri genişletecek değişiklikleri destekliyoruz' başlıklı bir bildiri yayınladı.

Kısıtlamalar kural haline geldi

Bildirilere şu ifadeler yer verildi:

"82 anayasası resmi ideolojisini dayatarak TBMM'yi yani halkın seçmiş olduklarını,dolayısı ile tüm toplumu vesayet altına almıştır.Hem siyaset yapıp,hem de siyaset üstü kurumların varlığı, Türkiye'nin en önemli açmazıdır.Siyaset yapmaması gereken kurumlara siyaset hakkı veren anayasa,siyaset yapması gereken kuruluşların ise alanlarını daraltmaktadır.Anayasalarda ,özgürlüğün kural,özgürlüğe getirilen kısıtlamaların da istisna olması gerekir. 82 Anayasası'nda ise neredeyse özgürlükler istisna tutulup kısıtlamalar kural haline getirilmiştir.Halka dayanmayan,güvenmeyen ve onun tercihlerine kuşkuyla bakan bir devlet anlayışı,ülkemizdeki sorunların temelini oluşturmaktadır.Siyasal iktidar ve devlet iktidarı bölünmüş bir devlet yapısı kabul edilemez. Bunun için Şarkışlalı sivil toplum örgütleri olarak referandumda daha fazla demokrasi için 'evet' oyu kullanacağız."

Çok sayıda sivil toplum örgütüne üye vatandaşların katıldığı iftarda AK Parti Sivas milletvekillerinden Osman Yıldırım ve Selami Uzun da hazır bulundu. Milletvekili Selami Uzun maddeler üzerinde bir bir durarak iftara katılan STK üyelerine anlattı. STK üyeleri basın bildirisinin ardından 'evet' pankartı altında birlik fotoğrafı çektirdi.