BIST 10.617
DOLAR 32,25
EURO 35,04
ALTIN 2.486,91
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan başlattı Kılıçdaroğlu'na yaradı!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin mitinginde yaptığı konuşmanın yanı sıra dikkatleri çeken bir ayrıntı daha oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER- CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mersin mitinginde yaptığı konuşmanın yanısıra dikkatleri çeken bir ayrıntı daha oldu. Bir işaret dili tercümanı, CHP liderinin anayasa değişikliğiyle ilgili yaptığı konuşmayı sağır ve dilsizler için çevirdi. Bu görüntüler, Başbakan Erdoğan'ın seçim mitinglerinde işaret dili tercümanıyla yaptığı konuşmaları hatırlattı.

Referanduma sayılı günler kala Kemal Kılıçdaroğlu, miting meydanlarında hükümete eleştirinin dozunu gittikçe artırırken, bir yandan da  gittiği yerlerde vatandaşa yakın ilgi gösteriyor. Kılıçdaroğlu'nun Mersin mitingine bir işaret dili tercümanıyla çıkması işitme engelli vatandaşların da unutulmadığını gösterdi. İşaret dili tercümanı halka yapılacak anayasa değişikliğini Kılıçdaroğlu'nun sözlerini çevirerek anlattı. Kılıçdaroğlu, referandumda oy kullanacak olan işitme engelli vatandaşlardan da bu şekilde "hayır" oyu istemiş oldu.

ERDOĞAN BAŞLATTI KILIÇDAROĞLU'NA YARADI

Mitinglerde işaret dili tercümanı kullanmayı ilk başlatan ise Başbakan Erdoğan'dı. AK Parti'nin seçim mitinglerinde vatandaşın karşısına işaret dili tercümanıyla çıkan Erdoğan'ın bu uygulaması  özellikle engelli vatandaşlardan büyük beğeni toplamıştı.

Kılıçdaroğlu'nun Mersin mitinginde yeniden gündeme getirdiği bu uygulamanın referandum sürecinde Başbakan tarafından neden kullanılmadığı ise merak konusu oldu.