BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ücretsiz define Erzurum’da ilgi yok

Dernek Başkanı Yavuz Uzar, kimsesiz ve dar gelirlilere ücretsiz cenaze hizmeti verdiklerini söyledi.

Abone ol

Erzurum’da yaklaşık 1 yıl önce kurulan Hasta ve Hasta Yakınları ile Cenaze Hizmetleri Yardımlaşma Derneği’nin ücretsiz cenaze defin işlemine kent merkezinden müracaat edenlerin sayısı çok az oldu.

Hasta ve hasta yakınlarına hastane masraflarının karşılanması ve ilaç yardımının yanı sıra dar gelirli ve kimsesizlerin cenaze işlemlerini yapmak için kurulan Hasta ve Hasta Yakınları ile Cenaze Hizmetleri Yardımlaşma Derneği, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz hizmet veriyor.

Bir yıl önce kurulan derneğin şu ana kadar 80 üyeye ulaştığını belirten Dernek Başkanı Yavuz Uzar, kimsesiz ve dar gelirlilere ücretsiz cenaze hizmeti verdiklerini söyledi.

Üye aidatları ve bağışlarla hizmetlerini yürüttüklerini anlatan Uzar, şimdiye kadar 20 cenazenin defnini yaptıklarını, 30 hastanın da ilaç masraflarını karşılandıklarını kaydetti.

Hastanelerde bürolar oluşturarak hastalar ile vefat eden kişilerin yakınlarına daha iyi hizmet imkanı sunabilmeyi hedeflediklerini ifade eden Uzar, “Sosyal güvencesi olmayan ve derneğe müracaat eden herkese yardım ediyoruz. Maddi durumunun iyi olmadığını muhtardan getirdiği kağıtla belgeleyenlerle, kimsesizleri ücretsiz defnediyoruz. Belediyeyle konuşarak aldığımız mezar yerini kazıyor, cenaze yıkama işlemini yapıyor ve gönüllü imamlarımız tarafından da defnediyoruz. 3 günlük taziye süresince cenaze evine lahmacun ve ayrandan oluşan bir yemek menüsü gönderiyoruz. Ayrıca imamlarımız bu süre içerisinde evde sürekli Kur-an’ı Kerim okuyor. Yaklaşık 800 lira tutan bu hizmeti karşılıksız yapıyoruz. Erzurum’un ilçeleri ile çevre illerde 20 defin işlemi yapmamıza karşın kent merkezinden başvuru çok az oldu. Vatandaşın ilgisizliğine bir anlam veremedim” dedi.