BIST 10.252
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.407,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Isparta'da korkutan kanser açıklaması

Isparta Vali Yardımcısı İzzet Ercan, kentte akciğer kanseri vakalarının hayli yüksek olduğunu belirtti.

Abone ol

Isparta Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Mahalli Çevre Kurulu karalarının açıklandığı basın toplantısında, kentte akciğer kanseri vakalarının hayli yüksek olduğunu belirtti.

Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Isparta'da yaşayanların şanslı olduğunu ifade ederek, "Çünkü Isparta havası, ormanı, çevresi temiz, gölleri bol bir şehir. Ancak, hastanelere gelen akciğer kanseri vakaları incelendiğinde sayı bir hayli fazla. İşte bu noktada insanın aklına, 'Bu işte bir anormallik var' şeklinde bir düşünce geliyor" dedi.

BU İŞİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Gölün kenarındaki Eğirdir ilçesinden bile akciğer kanseri vakaları geldiğini söyleyen Isparta Vali Yardımcısı İzzet Ercan, "Bu işi anlamak mümkün değil. Bu işte bir olumsuzluk var. Çünkü, bu durum hayret verici. Bence bu konunun köklü şekilde araştırılması gerekiyor" diye konuştu.

ISPARTA HALKI DUYARLI

Isparta halkının çevreye duyarlı olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Yardımcısı Ercan, "Ortalığa çöp döken bir kişiyi, başka bir kişi gördüğü zaman hemen müdahale ediyor, engellemeye çalışıyor. Bu son derece önemli bir duyarlılık örneğidir. Bu duyarlılık biraz daha geliştirilirse daha güzel olacaktır" dedi.