BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.505,55
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Bakan Günay'da döneklik kumaşı var!

CHP'li İnce "Kılıçdaroğlu'nda liderlik kumaşı yok" diyen Bakan Günay'a zehir zemberek bir açıklamayla yanıt verdi.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için "Liderlik kumaşı yok" diyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a zehir zemberek bir açıklama ile yanıt verdi. İnce Günay'da döneklik kumaşı var, erdem kumaşı yok" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan İnce Günay'ın CHP'de görev yaptığı, genel başkan adayı olduğu dönemleri hatırlatarak "Günay’ın, CHP ile ilgili hala değerlendirmeler yapıyor olması, içinde kalan ukdenin sonucudur" değerlendirmesinde bulundu. İnce, "Ertuğrul Günay, kumaş bile değildir. Ne tarlada pamuk ne koyunda yün olabilmiştir." diye çıkıştı.

Günay'ın sözleri ile kendini küçük düşürdüğünü iddia eden İnce 8 yıl öncesine gitti ve Günay'ın Başbakan Erdoğan'la ilgili şu sözlerini hatırlattı:

“Milletvekili seçilme yeterliliğine sahip olmayan biri (Tayyip Erdoğan) kendi partisinin 550 milletvekilinin belirlenmesinde etkili oldu. Böyle demokrasi olabilir mi?”

Günay'ı bir televizyon programında tartışmaya davet eden İnce şunları söyledi:
"CHP ve CHP’nin Genel Başkanı ile ilgili söz söylerken, önce geçmişte söylediklerini, geçmişte yaptıklarını düşün, sonra konuş. Konuşmaya devam edeceğim diyorsan çık karşıma, istediğin televizyon kanalında istediğin gazetecileri al yanına, tartışalım, geçmişini hatırlatayım sana. Geçmişte söylediklerini yazdıklarını, altına imza attığın bildirilerde bugün savunduğun AKP’yi nasıl yerden yere vurduğunu anlatalım sana.

Sayın Ertuğrul Günay, liderlik kumaşını bırak, birazcık erdem kumaşı almaya bak, kendi geçmişinle yüzleşemiyorsan döneklik kumaşına bak."