BIST 10.170
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.471,72
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başbakan Erdoğan rekor iftara katıldı

Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin iftar programına katıldı.

Abone ol

Programda İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İlçe Belediye Başkanları ve 70 bine yakın vatandaş yer aldı.

Başbakan Erdoğan programa ezan okunduğu sırada gelerek iftarını açtı. Erdoğan, iftar sonrası yaptığı konuşmasında, CHP ve MHP'yi vatandaşlara 'seçim rüşveti' dağıtmakla suçladı. Erdoğan, "Ankara'da başka, Tunceli'de başka konuşmayacaksın. Bizler meydanlarda başkalarının yaptığı gibi rüşvet dağıtmıyoruz. AnayasaMahkemesi'nin redakte ettiği bir metin var ortada, işte niçin evet demediniz, daha önce telin ettikleri 12 Eylül anayasasına bunlar şimdi evet diyorlar. Bunlar anayasa yapmakla aşure yapmayı birbirine karıştırıyorlar. Hayır kampanyaları ile Türkiye'nin geleceğini karartmak için çaba sarf ediyorlar. İnşallah 13 Eylül'de çifte bayram yapacağız" diye konuştu.

"İFTARA 70 BİN KİŞİ KATILDI"
İftarda konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'da böyle bir organizasyon gerçekleştiren platform üyelerine ve katkısı bulunanlara teşekkür etti.

İftara 50 bin kişinin gelmesini planlarken 70 bin kişinin geldiğini belirten ve bunun için Ankaralılara teşekkür eden Gökçek, bu sayede Ankara'nın, Türkiye'de bir rekora imza attığını söyledi. ''Türkiye'nin ve çocuklarımızın geleceği için, demokrasi için son derece önemli ve zor bir sınavdan geçiyoruz'' diyen Gökçek, referandumda hayır diyen muhalefet partilerini eleştirdi. Referandum sürecinde MHP'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasına takıldığını savunan Gökçek, alandakilere, ''Çocukların geleceği, Türkiye'nin istikbali, tarafsız yargı, parti kapatmalarına son vermek, Türkiye'nin gerçek demokrasiye kavuşması için referanduma 'evet' diyecek miyiz'' diye sordu. Alandakiler de Gökçek'in sorusuna ''evet'' yanıtını verdi. Bunun üzerine Gökçek, iftara gelenlerden referanduma kadar ''hayır'' diyen kişilerin yanına giderek ''evet'' denilmesi için çalışmalarını istedi. Alandakiler de ''söz'' yanıtını verdi. İftar için toplam 8 ton et, 5 ton pirinç, 2 ton nohut kullanılırken, 60 bin pide, 60 bin ayran, 120 bin şişe su ile hurma, zeytin, tereyağ ve baldan oluşan iftariyelik hazırlandı. Organizasyon komitesi, iftar organizasyonunun Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

"ERDOĞAN'A PAKİSTAN BAYRAĞI HEDİYE EDİLDİ"

Daha sonra Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi ile sahneye gelen bir çocuk, Türkiye'nin Pakistan'a yaptığı yardımlardan dolayı bir şiir okudu. Erdoğan'a Pakistan bayrağı hediye eden çocuk, Ankaralılardan yoğun alkış aldı. Erdoğan ise Ankaralılara seslenerek, Türkiye'nin her zaman Pakistan'ın yanında olduğunu anlattı. Erdoğan, "Eşim ve bazı bakanlarımız dün Pakistan'a gitti. İnşallah 100 trilyon liraya yakın bir yardım yapılacak. Bu rakamı rahatça aşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, bazı vatandaşlar ile de görüşerek sıkıntıları dinledi. Erdoğan, talimat vererek, vatandaşların sıkıntıları ile ilgililenilmesini istedi.