BIST 10.083
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.441,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu köyün tamamı icralık oldu

bankalardan düşük faizli krediler çeken köylü, borçlarını ödeyemeyince 3 bin dönümlük arazi icralık oldu.

Abone ol

Köyde icra şoku yaşanırken, köylüye kefil olan ve bu nedenle cezaevinde bile bir süre kalan muhtar ise yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Antalya'nın Elmalı ilçesinde Düdenköy ve Bayralar köylerinde icra şoku yaşanıyor. Yabancı sermayeli bankaların düşük faizli kredilerinden yararlanan köy halkı, ürünlerinin para etmemesi nedeniyle borçlarını ödeyemedi.

Köylüye kefil olan muhtar Musa Asma ise köylülerin borçlarını ödeyememesi nedeniyle bankanın açtığı dava sonucunda cezaevine girmek zorunda kaldı Cezaevinde olduğu gerekçesiyle muhtarlığı düşen Asma, yapılan ilk yerel seçimde yeniden muhtar seçilince cezaevinden çıktı.

Bankalara olan borçlarını ödeyemeyen köylülerin yaklaşık 3 bin dönümlük arazisine de icra yoluyla el konuldu. Topraklarının yabancı sermayeli bankaların eline geçtiğini belirten köylüler ise yardım bekliyor
Köylüleri uğruna cezaevine giren Muhtar Musa Asma ise, "Benim kendimi kurtaracak halim kalmadı, her şeyimi bankalar aldı, tek suçum köylüye kefil olmak. Şimdi muhtar maaşımın bile tamamına el koydular. Biz mahvolduk" dedi.

İcra avukatı Barış Akıncı ise, bankaların parça parça köylülerin topraklarını almaya başladığını belirterek, köylülerin borçlarını ödeyememesi durumunda köydeki bütün toprakların bankaların eline geçeceğini söyledi.