BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van'da referandum mesaisi

.C. kimlik numarası bulunmayan vatandaşlara belgelerini vermek için 6 personel ile hafta sonu mesaisine başladı.

Abone ol

Van Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü, 12 Eylül'de yapılacak halk oylamasında T.C. kimlik numarası bulunmayan vatandaşlara belgelerini vermek için 6 personel ile hafta sonu mesaisine başladı.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 15 Haziran 2010 tarihli ve 381 sayılı kararıyla, 12 Eylül Pazar günü yapılacak halk oylamasında seçmenlerin kimliğinin belirlenmesinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşıyan belgelerin ibrazı zorunlu kılınması tüm Türkiye'de olduğu gibi Van Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü'nde hafta sonu mesaisi başlattı.

Vatandaşların nüfus cüzdanı değiştirme taleplerinin ivedilikle karşılanmasına yönelik başlatılan hafta sonu mesaisine 6 personel bırakan Van Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü mesainin ilk gününde adeta tabiri caiz ise sinek avladı. Öğle mesai bitimine kadar sadece 5 vatandaşın geldiğini belirten yetkililer, vatandaşların kurumun açık olduğundan bilgi sahibi olmadıklarını kaydettiler.

29 Mart yerel seçimleri öncesi günlük ortalama bin 500 ila 2 bin kişinin T.C. kimlik numarası almak için başvuruda bulunduklarını ifade eden yetkililer, Van'da T.C. kimlik numarası olmayan kişilerin sayısının çok fazla olduğunu tahmin etmediklerini kaydettiler. Yetkiler, halen günde ortalama 100 ila 150 kişiye T.C. kimlik numarası almak için kuruma başvuruda bulunduklarını ifade ettiler.