BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.382,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

TOKİ'den İstanbul'a 527 ev

58 ila 193 metrekare arasındaki dairelerin satış fiyatı; 83 bin TL ile 293 bin TL arasında değişiyor.

Abone ol

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) iştirakçisi Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Anonim Şirketi tarafından İstanbul Alemdağ Emlak Konutları Projesi kapsamında 527 adet konut; kura yöntemi ile satışa sunuldu.

58 ila 193 metrekare arasındaki dairelerin satış fiyatı; 83 bin TL ile 293 bin TL arasında değişiyor.

Alemdağ Emlak Konutları Projesi kapsamında satışa sunulan konutların kura çekimine katılan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, 500 bin konut hedefine hızlı adımlarla ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Çekilişi gerçekleşen kuralardan ev sahibi olmayanların üzülmemesi gerektiğini aktaran Bayraktar, "Konut yapımımız hızla devam ediyor. Siz de bir sonraki konutlarda ev sahibi olursunuz. Bir sonraki kuralarda size öncelik verebiliriz." dedi. Herkes için yeterli konut temin etmek için gayret ettiklerini dile getiren Erdoğan, "İnsan yerleşimlerini daha güvenli, daha sağlıklı ve yaşanabilir, sürdürülebilir ve üretken yapma hususlarını 'evrensel hedefler' olarak ortaya koyduk." şeklinde konuştu.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da, insanların kendi evi olmaları ve orada hayatlarını sürdürmelerinin önemli olduğunu belirtti. Düne kadar konut hizmetlerin yüzde biri bile yapılmazken şu an yılda binlerce konut yapılıyor". diyen Poyraz Çekmeköy'ün İstanbul'un yeşille iç içe olan nadir ilçelerden biri olduğunu belirterek, Çekmeköy'ün yakın bir zamanda İstanbul'un en güzel semti olacağını ifade etti.

Konuşmalar ardından Emlak Konutlarının ilk ev sahibi için TOKİ Başkanı Ertuğrul Bayraktar kura çekti. İlk kuranın ardından Çekmeköy Belediye Başkanı tarafından ikinci şanslı evin sahibi de belli oldu.

Kurayla satışa sunulan 527 konut, 58 metrekare ile 193 metrekare arasında değişiyor. Alemdağ Konutları'nda fiyatları 83 bin TL ile 293 bin TL arasında değişiyor. Alemdağ Konutları'nda 146 adet 1+1, 521 adet 2+1 408 adet 3+1, 98 adet 4+1 daireler ve 19 adet villadan oluşan 1192 konut bulunuyor.