BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,97
ALTIN 2.507,26
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediye işçilerinin yevmiyesi belli oldu

Kaynarca Belediyesi'nde çalışan 33 işçi ile 25 memurun maaşlarında eşitlik sağlandı.

Abone ol

Hak - İş'e bağlı Hizmet İş Sendikası ile Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmeye göre Kaynarca Belediyesi'nde çalışan işçilerin ücret ve sosyal haklarında ortalama yüzde 20 iyileşme sağlandı.

Hizmet İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Fahrettin Kütükçü ve Belediye Başkanı Zeynur Özel'in imza attığı toplu iş sözleşmesiyle Kaynarca Belediyesi'nde çalışan 33 işçi ile 25 memurun maaşlarında eşitlik sağlandı.

Kütükçü, yaptığı açıklamada, belediye çalışanları arasında iki farklı maaşın huzursuzluğa neden olduğunu belirterek, "Yüzde 20 zam ile yevmiye 47 TL'ye çıktı. Böylece memurla işçi arasındaki uçurumu kaldırdık. Örnek bir sözleşme gerçekleştirdik. Belediyede çalışan işçi ve memur arasındaki huzursuzluk giderildi. Ama amacımız sadece ücret değil, aldığımız ücretin hakkını da vermek istiyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Zeynur Özel'de 2011 yılı başından 31 Aralık 2012'a kadar geçerli olacak sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olmasını dileyerek, şunları söyledi: "Belediyemiz çalışanlarının ücret ve sosyal haklarını alması konusunda sendika temsilcileri ile gerçekleştirdiğimiz toplu sözleşme ile ücrette eşitlik bakımından iş yeri barışını ve huzurunu korumuş olmanın memnuniyeti içindeyiz."