BIST 11.069
DOLAR 32,19
EURO 35,01
ALTIN 2.504,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kabe'nin anahtarı Erdek'te sergileniyor

Agrigento Otel Müzesi'nde Ramazan ayında halkın ziyaretine açılan 800 yıllık kutsal emanet, Kabe'nin anahtarı büyük ilgi görüyor.

Abone ol

Otel sahibi Osman Mırız, "Üç aylara girince kutsal emanet, Kabe'nin anahtarını 10.defa Erdek'teki otelimizin müzesinde halkın ziyaretine açtık.

Ramazan ayı sonuna kadar ziyaretler devam edecek. Anahtar 30 santim boyunda, 500 gram ağırlığında. Üzerinde sülüs hattıyla Fetih ve Al-i İmran sureleri yazılı. Zamanın Mekke emiri Muhammed Bereketullah tarafından Padişah Yavuz Sultan Selim'e hediye edilmiş, uzun yıllar sonra Padişah bu kutsal emaneti çok sevdiği Bursa Emir Sultan Camii eski imamına hediye etmiş.

Anahtar yıllar yılı elden ele dolaşmış Osmanlı zamanında cami imamı vefat edince mirasçıları İstanbul'a getirip satmış. En son bu anahtarı alıp bekçiliğini yapmak bize nasip oldu. Anahtarı alınca hacca gittim kutsal toprakları ziyaret ettim. Almanya'daki gurbetçi vatandaşlarımız bile yaz tatiline geldikleri Erdek'te müzemizi gezip Kabe'nin anahtarını ziyaret ediyorlar" dedi.