BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.406,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

KPSS sonuçları adayları şoke etti

KPSS'ya girerek, devlet memuru olma ümidi taşıyan bazı öğrenciler, sonuçların açıklanmasıyla hayal kırıklığına uğradı.

Abone ol

Üniversitelerin lisans bölümlerini bitiren ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'na girerek, devlet memuru olma ümidi taşıyan bazı öğrenciler, sonuçların açıklanmasıyla hayal kırıklığına uğradı.

Sınav öncesinde yaptıkları hesapla sonuçları karşılaştıran ve arada büyük bir fark gören öğrenciler, ÖSYM'nin puanlamada hata yapmış olabileceğini öne sürdü. Birçok mağdur da dilekçe ile ÖSYM'ye başvurarak, iddia ettikleri hatanın kaynağını anlamaya çalışıyor.

10 Temmuz'da yapılan KPSS'nin, geçtiğimiz günlerde sonuçlarını açıklayan ÖSYM, devlet memuru olma hayali taşıyan birçok kişiyi hayal kırıklığına uğrattı. Sınav sonrasında yaptıkları hesaplar ile sonuçların açıklanmasıyla ortaya çıkan tablonun birbirini tutmadığını gören öğrenciler, ÖSYM'ye dilekçe yoluyla başvurmaya başlayarak, sorunun kaynağını öğrenmeye çalıştı. Bekledikleri netlerin çok aşağısında bir puanla karşı karşıya kalan öğrenciler, bazı internet sitelerinde oluşturulan forumlarda da bu sıkıntıya dikkat çekti.

Mağdurlardan, işletme bölümü mezunu Şükrü Özbek, 95 net beklediğini ancak sınav sonucunda da 87 net geldiğini belirtti. 71 puan aldığını söyleyen öğrenci, bir diğer arkadaşının ise aynı netle 77 puan aldığını öne sürdü. 95 netinin olduğuna kesinlikle emin olduğunu belirten öğrenci, dilekçeyle başvurduğu ÖSYM'den olumsuz cevap geldiği takdirde dava açmayı düşündüğünü kaydetti. Son şansını kullandığını anlatan öğrenci, "Yaşım zaten ilerledi ama işsizlik yüzünden hala evlenemedim. Babamdan para istemekten artık utanıyorum. Ama gel gör ki ÖSYM tarafından netlerim eksik hesaplandı. İtiraz dilekçemi hemen gönderdim. Gelecek olan cevabı bekliyorum. "dedi.

Türkçe Öğretmenliği'nden mezun olan Mustafa Özdemir isimli öğrenci de 93 net beklerken 81 net geldiğini söyledi. Yeterli puanı alacağına inandığı ancak gelen sonuçla şoka uğradığını anlatan Özdemir, "Öğretmenlik mesleğini çok istiyordum ama hayallerim yine yarım kaldı. ÖSYM'nin yaptığı yanlışlar yüzünden binlerce insan mağdur oluyor. 30 yaşını geçtiğim ve üniversite mezunu olduğum halde hala işsizim. Ben torpil falan istemiyorum sadece hakkımı istiyorum. Netlerimin bana iade edilmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.