BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.377,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Merinos Parkı ramazanda dolup taşıyor

Temaşa-i Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapan Merinos Parkı, iftar sonrası vatandaşların buluşma noktası haline geldi.

Abone ol

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlendiği Temaşa-i Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapan Merinos Parkı, iftar sonrası vatandaşların buluşma noktası haline geldi.

Merinos Parkı'ndaki etkinliklerde vatandaşları yalnız bırakmayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, esnafın satış yaptığı stantları gezdi, vatandaşlarla sohbet etti.

Başkan Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile birlikte Temaşa-i Ramazan etkinliklerinin yapıldığı Merinos Parkı'nı gezdi. Esnafın satış yapması için açılan stantları gezen Altepe, esnafa hayırlı işler diledi. Şenlik alanında vatandaşlarla sohbet eden Altepe, "Halkımızın etkinliklere gösterdiği ilgi çok fazla. Hem sıcak yaz günlerinde yeşillikler içinde bir park olması hem de kentin merkezi bölgesinde olması sebebiyle Merinos Parkı bu etkinlikler için en ideal yer. Bu kalabalık da yer seçiminin ne kadar doğru olduğunun bir göstergesi" dedi.

Yardımlaşmanın en üst seviyede yaşandığı Ramazan'ın aynı zamanda eğlenceli ve neşe içinde geçmesi için böyle bir program hazırladıklarını dile getiren Altepe, "Gölge oyunu, hayali, Hacivat-Karagöz gösterileri gibi kendi kültürümüzün en güzel eserleri burada yaşatılıyor. Bunun yanında Türk Sanat Müziği Konserleri ve tasavvuf müziği konserleriyle halkımız iftar sonrası keyifli dakikalar geçirme fırsatı buluyor. Ben Ramazan ayının herhangi bir sorun yaşanmadan neşe içinde tamamlanması diliyorum" diye konuştu.

Merinos Parkı'ndaki etkinlikler çerçevesinde sahneye çıkan İllüzyonist Zanadu'nun gösterisi ilgiyle izlendi. 'nikahta keramet var' adlı orta oyunu ile 'salıncak' adlı gölge oyunu büyük beğeni topladı.
Şenlik alanını dolduran vatandaşlar, Gençleşen Türküler konseriyle keyifli bir gece yaşadı.