BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Türkkan'dan hükumete kumar suçlaması!

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Meclis’te torba kanun görüşmeleri sırasında Hükümete şans oyunları üzerinden yüklendi.

Abone ol

AKP iktidarında şans oyunlarından elde edilen hasılatın ciddi oranda arttığına dikkat çeken Türkkan Hükümete “hani kumar haramdı?” diye sordu.

TBMM Genel Kurulu’nda torba kanun görüşmeleri sırasında söz alan Türkkan bu kez Hükümete şans oyunları üzerinden verdi veriştirdi. Türkkan salvolarına Hükümetin Millî Piyango İdaresini özelleştirme düşüncesiyle başladı. “Hükümet Milli piyangoyla birlikte Spor Toto Teşkilatını da özelleştirecek. Bu ne demek biliyor musunuz? Bunun adı, düpedüz, bayilerin yandaşlara verilmesinin önünü açıyor” diyen MHP Kocaeli Milletvekili, Hükümetin bunu alışkanlık haline getirdiğini belirtti.

EKONOMİ BOZULDU VATANDAŞ ŞANS OYUNLARINDAN MEDET UMDU

Ekonomi bozuldukça vatandaşın şans oyunlarına daha çok rağbet ettiğini vurgulayan Türkkan, şans oyunlarından elde edilen hasılatın bilançosunu çıkardı. Türkkan şöyle dedi; “Türkiye Jokey Kulübü tarafından düzenlenen at yarışları üzerine oynanan müşterek bahis hasılatı ne kadar biliyor musunuz? 2002'de 380 milyon lira iken 30 Kasım 2013 itibarıyla da 3 milyar liraya yükselmiş yani neredeyse 10 katı artmış. 2002'de piyango, hemen kazan, sayısal loto, şans topu, on numaradan gelen toplam satış hasılatı da 281 milyon lira iken Eylül 2013 sonu itibarıyla bu rakam 1 milyar liraya ulaşmış.”

YASAL KUMARDA DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜYÜZ

Türkkan AKP döneminde gece bile at yarışı oynandığına da dikkat çekerek salvolarına devam etti. “Hükümeti Türkiye'deki en büyük sosyal facialardan bir tanesidir bu şans oyunları. Bu ‘şans oyunları’ adı altında kumar gitgide toplumda yaygınlaşıyor. Gençlerimiz kumar tehdidinin pençesi altında, çocuklar İnternet'te sabahlara kadar kumar oynuyorlar, aileler kumar sebebiyle dramlar yaşıyor, yuvalar yıkılıyor, aileler dağılıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı, bu konuda hiçbir önlem almadığı gibi, aksine bu dönemde çok daha fazla yaygınlaştırıldı. Devlet eliyle veya izniyle oynatılan kumarda, Türkiye dünya üçüncüsü oldu devri iktidarınızda. Haftanın her günü Şans Topu'nu dolduran insanların kuyruk olduğu dükkânları, hepimiz gezdiğimiz yerlerde görüyoruz; bu insanların sayısı da günlük 5 milyon kişi.”

HANİ KUMAR HARAMDI?

Lütfü Türkkan en ağır sözlerini konuşmasının sonuna sakladı. Ağır konuştu. “Hep soruyorum: Hani kumar oynamak yasaktı, oynatmak yasaktı; bunlardan kazanılan paralar haramdı? Bu konuda fetva aldığınız bir hoca var mı, onu da merak ediyorum? Zira, son dönemde hocalar, rüşvetin dahi günah olmadığına dair fetvalar vermeye başladılar; ismi lazım değil, burada hepimiz biliyoruz, daha önce toplumda doğruluğu temayüz etmiş bir hocaydı üstelik bu. Sizler maaşlarınızı, bu oyunlardan, banka faizlerinden alınan vergilerle toplam bütçeden almıyor musunuz? Muhalefette olduğunuz dönemlerde bu tür şans oyunlarının tümüne karşıydınız…