BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.425,86
HABER /  MEDYA

'100'ü gazeteci 2500 kişiyi dinlemişler'

17 Aralık operasyonu ile ilgili olarak '100'ü gazeteci 2500 kişiyi dinlemişler' diyen Akşam Genel Yayın Yönetmeni Ocaktan'a göre kendi de dinlenmiş olabilir.

Abone ol

A Haber’de yayınlanan Medya Dünyası, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan’ı ağırladı.

Yasa dışı dinlemelerde işin çığırında çıktığını dile getiren Ocaktan; “iki arkadaşı düşünün 10 yıl arkadaşlık yapıyorsunuz, arkadaşınız sizi 10 yıl boyunca sizi dinliyor, sizinle ilgili bir takım bilgiler belgeler topluyor.” şeklinde konuştu. Kendisinin de muhtemelen dinlendiğini belirten Mehmet Ocaktan “Başbakanı, cumhurbaşkanının, siyasi partileri dinleyen herhalde gazetecileri de dinliyordur” dedi.

HERKESLE İLGİLİ HESAPLARI VARMIŞ

Ocaktan şöyle konuştu:

"İş adamları dinlemiş, siyasetçiler dinlenmiş, başbakan, cumhurbaşkanı, siyasi parti temsilcileri liderleri, gazeteciler… Herkes… Öyle bir şey ki; hatta bu paralel yapıyı bugün destekleyen gazeteciler ve o çevreden insanlar bile. Çünkü kimseye güvenmeyen, herkesle ilgili bir hesabı olan… Bir dönem gelir bunlar işe yarar. Böyle bir mantık olamaz. Bunun ne demokrasiyle ne insan haklarıyla, ne de insani bir durumla izahı mümkün değil. Yasal olarak dinleme vardır. Devletler terörle mücadelede, gerçekten bir takım çete olaylarını çözmek ve yargı önüne çıkarmak noktasında devletin hakimin izni ile bu tür dinlemeler yapabilir.

2500 KİŞİYİ DİNLEMİŞLER 100'Ü GAZETECİ

Bir rivayete göre 2500 kişi dinlenmiş. Aslında daha çok da, bunların içinde 100’e yakın da gazeteci olduğu söyleniyor. 17 Aralık operasyonu aslında bir yolsuzluk operasyonuydu dediler ya, öyleyse eğer bir yazar bir gazetecinin yolsuzluk operasyonuyla nasıl bir alakası olabilir, ya da başka bir yapının nasıl bir alakası olabilir.

İŞ TAMAMEN ÇIĞRINDAN ÇIKMIŞ

İş tamamen çığırından çıkmış. Herkesi dinlemişler. Cemaat mantığı içinde baktığımızdaki oradaki insanlar dostlarımız arkadaşımız bugüne kadar birlikte konuştuk birlikte tartıştık aynı mekanlarda buluştuk. İki arkadaşı düşünün 10 yıl arkadaşlık yapıyorsunuz, arkadaşınız sizi 10 yıl boyunca sizi dinliyor, sizinle ilgili bir takım bilgiler belgeler topluyor. İki dost, arkadaş arasında böyle bir şey olur mu? Ama diyor ki; ben bunu ileride kullanırım. Tabi burada bir dostluktan, kardeşlikten, arkadaşlıktan söz etmek mümkün değil.

MUHTEMELEN BENİ DE DİNLİYORLARDI

Muhtemelen beni de dinliyorlardır. Bütün gazetecileri genelde dinlediklerine göre. Başbakanı, cumhurbaşkanının, siyasi partileri dinleyen herhalde gazetecileri de dinliyordur.