BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,42
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Şehit yakınlarına konut kredisi müjdesi

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den şehit yakınları ve gazilere faizsiz konut kredisi müjdesi geldi.

Abone ol

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Fatma Şahin, Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep Şubesi’ni ziyaret ederek şehit yakınları ve gazilerle görüştü.

Milletvekili Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde şehit yakınları ve gazilerin hayatlarının iyileştirilmesi ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı. Şahin, şehit yakınları ve gazilere, “Biz huzurla bu topraklarda yaşıyorsak sizlerin sayesindedir. Hakkınızı helal edin” dedi.
Fatma Şahin, açıklamasında şunları söyledi:

“Mağdurun yanında olduk, bir taraftan hiç kimse mağdur olmasın diye uğraştık. Kimsenin canı yanmasın, kimse evladını kaybetmesin, analar ağlamasın, kimse bu acıların üzerinden siyaset yapmasın diye çözüm sürecinde Başbakanımızın liderliğinde çok önemli bir yol kat ettik. Hamdolsun, 1 buçuk yıldır bu ülkede şehit haberi gelmiyorsa sizlerle beraber ne kadar önemli bir alanda, ne kadar önemli bir başarı olduğunu bize gösteriyor.”
 

'BİZ YOK OLSAK BİLE BİR CAN GİTMESİN'

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, çözüm sürecine de değindi. Şahin, “Birileri bugün bir takım operasyonlarla, tuzaklarla, kan gelsin, şehitler olsun, kutuplaşma olsun da biz var olalım dese bile, biz burada yok olsak bile bir can gitmesin, bir kardeşimiz mağdur olmasın diye büyük bir gayret gösteriyoruz, göstereceğiz” diye konuştu.

'ÖYLE BİR YASA Kİ...' 

Bakanlığı döneminde şehit yakınları ve gazilerle ilgili çeşitli kamu kurumlarına dağılmış olan görevleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda birleştirdiklerini ve çok önemli çalışmalar yaptıklarına değinen Fatma Şahin, 1 yıl içinde iki temel yasayı çıkarttıklarını kaydederek, “Öyle bir yasa ki bu yasada öyle bir dil öyle bir üslup kullanmamız, ortak bir dil oluşturmamız gerekiyordu ki sizlerin ihtiyacını giderelim. Başbakanımız dedi ki bu yasa çıkmadan meclis tatile girmeyecek ve biz çalıştık bu yasayı çıkarttık."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı iken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olarak gösterilen Fatma Şahin, adaylık açıklandıktan sonra Genelkurmay Başkanı ile aralarında geçen bir konuşmayı aktardı.

Fatma Şahin “Adaylığım açıklanınca Genelkurmay Başkanımız aradı ve dedi ki, ‘Sayın Bakanım, göreve başladığınızda size verdiğimiz şehit yakınları ve gazilerle ilgili raporun yüzde 85’ini başarmış olarak bu görevi bırakıyorsunuz.’ Bu benim için büyük bir onur ve şereftir. Makam bitiyor, bitti. Geriye bizim dönemimizde size ne bıraktığımız kaldı” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Fatma Şahin, seçimleri kazandığı takdirde şehit yakınları ve gazilerle ilgili yapacakları çalışmalardan da örnek verdi. Bakanlığı döneminde Gaziantep’e 140 trilyonluk kaynak aktarıp, yatırım yapıldığını söyleyen Şahin, bu kaynakla engellilere, kadınlara, çocuklara, yetim ve yoksullara, kız çocuklarının yurt ihtiyacını gidermede önemli adımlar attıklarını söyledi.

'YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR' 

Fatma Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Şimdi yeni bir dönem başlıyor. Yeni dönemimizde de şehrimizde gazilerimize hizmet vermek bizim boynumuzun borcu. Şu anda çok güzel bir gazi evi yapıyoruz. Eski Tekel deposu yıkıldı. Orada çok güzel bir sosyal tesis kuruyoruz. İnşallah ailelerinizle gelip, onu kullanacaksınız. İnşallah halkımızın teveccühü ile Belediye Başkanı seçilirsek ilçe belediyelerimiz ve STK’larınızla birlikte ortak kaynak ve proje üreteceğiz. Hep birlikte daha mutlu yaşayacağımız bir Gaziantep’i beraber inşa edeceğiz.”

KONUT KREDİSİ MÜJDESİ 

Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Fatma Şahin, Bakanlığı döneminde başlayan bir girişimin müjdesini de şehit yakınları ve gazilerle paylaştı. 13 Şubat tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan şehit yakınları ve gazilerle çocuklarının TOKİ’den faizsiz konut kredisi kullanabilmesine dair yönetmelikteki bilgileri aktardı. Şahin, bu konut kredisi ile ilgili süreçten de ziyarete gelenlere bahsetti.

Fatma Şahin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“İlk ziyaretlerimizden birinde Başkanımızın bize söylediği faizsiz konut kredisiydi. Onun müjdesi de şu an elimde. Getirdik size. Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğe göre şehitlerimizin aileleri ile harp veya vazife malullerinin veya vefatları halinde bunların aileleri faizsiz kredi ile TOKİ tarafından konut sahibi olabilecekler.”