BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,74
ALTIN 2.498,23
HABER /  GÜNCEL

Bütçe kesintisi haberleri gölgesinde selle mücadele

İngiltere'nin güney bölgeleri yeni yağışlara ve çok şiddetli rüzgârlara maruz kalırken, 16 bin konutun elektriksiz durumda olduğu bildirildi. Sellerle mücadele Çevre Ajansı'nın bütçesinde kesinti planlarına ilişkin haberlerin gölgesinde yapılıyor.

Abone ol

İngiltere'nin güneyi yeni yağışlara ve çok şiddetli rüzgârlara maruz kalırken, bölgede 16 bini aşkın konut elektrikten yoksun durumda.

İngiltere'nin güneybatısında çok şiddetli yağışlar görülüyor, Scilly adası da güçlü fırtınanın etkisi altında. Gloucestershire, Somerset, Berkshire ve Surrey bölgelerinin kimi kesimlerini kapsayan 17 büyük sel alarmı hâlâ yürürlükte.

Meteoroloji uzmanları bugün ülkenin güneybatısıyla Galler'in güney kesimine metrekareye 40 mm. yağış düşeceğini söylüyor.

Thames nehrinin de gün boyunca yeniden yükselmesi bekleniyor. Berkshire ve Surrey'deki yerleşimlerin tehlike altında olduğu kaydediliyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron, sellerden etkilenen insanlara yardımcı olunması için bütün olanaklar kullanılarak mücadele edileceğini açıkladı.

Cameron, BBC'ye yaptığı açıklamada, ulusal düzeyde gösterilen çabalar için mali kaynak konusunun engel yaratmayacağını belirtti ve hükümetin kurtarma ve yardım çalışmalarını tümüyle desteklediğini vurguladı.

Cameron, kum torbaları ve askeri birliklerin sevki gibi önlemlerin masraflarının tümüyle karşılanacağını da kaydetti.

Başbakan Cameron ayrıca, selden etkilenen halka, şirketlerce bedava yiyecek ile bele kadar uzanan çizmeler, pil ve el feneri gibi malzeme yardımı dağıtıldığını da belirtti.

Kırsal kesimlerdeki çiftçilere de, hayvanlarını ve silolardaki ürünlerini başka yerlere nakletmeleri için süpermarket kamyonlarıyla yardım sağlanıyor.

Ülkenin birçok yerinde şirketler kendi kadroları içinde gönüllü ekipler oluştururken, selden zarar görenler için donanımlı yardım merkezleri hazırlanıyor.

Başbakan David Cameron, tasarruf önlemleri kapsamında kamu kuruluşlarından Çevre Ajansı'nda planlanan personel kesintisine ilişkin sorular üzerine, sel bölgelerindeki yardım çalışmalarını tehlikeye sokacak hiçbir şey yapılmayacağını söyledi.

Çevre Ajansı, Eylül ayına dek 2 bin kişinin işine son verileceğini doğruladı, ama bu kesintilerin hangi alanlarda yapılacağının henüz kararlaştırılmadığını duyurdu. Ajans, selden korunma biriminden 500 kişinin işine son verileceği söylentilerini reddetti.