BIST 9.773
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.456,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Turistleri 1milyon euro dolandırdılar

Antalya’da yaşlı vatandaşların ve turistlerin kredi kartı bilgilerini kullanarak 1 milyon Euro'luk vurgun yapan kredi kartı çetesinin 6 üyesi tutuklandı

Abone ol

Antalya’da yaşlı vatandaşların ve turistlerin kredi kartı bilgilerini kullanarak 1 milyon Euro'luk vurgun yapan kredi kartı çetesinin 6 üyesi tutuklandı.
Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri tarafından Antalya ve Konya’da yaşlı vatandaşlarla turistlerin kredi kartı bilgilerini çaldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 7 kişinin polisteki sorgusu tamamlandı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 7 zanlıdan 6'sı tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme tarafından, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, Bilişim Kanunu'na muhalefet, bilişimi kötüye kullanma, dolandırıcılık’ suçlamalarıyla tutuklanan, Fatih Y, Yusuf B, Muhittin D, Ali T, Hüseyin K. ve Emin V. cezaevine gönderildi.
Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri Antalya’da bir gurubun kredi kartı dolandırıcılığı yaptığını tespit etmişti. Bunun üzerine teknik ve istihbarat çalışması yapan ekipler, zanlıları 4 ay boyunca izlemiş, çete üyelerinin bankamatiklerden para çekmek isteyen yaşlı vatandaşlara ve turistlere yardım etmek bahanesiyle yanlarına yaklaştıklarını belirlemişti. Zanlıların el çabukluğuyla kredi kartını çaldıklarını, daha sonra da kartınızı 'bankamatik yuttu' diyerek oyaladıkları öğrenilmişti. Zanlıların bu yöntemle 1 milyon Euro haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Antalya ve Konya’da 12 ayrı adres eş zamanlı operasyon düzenleyen güvenlik güçleri 7 kişiyi gözaltına almıştı.