BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yaylalar elektriğe kavuşuyor

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, bu yıl yaylalarda ve ilçelerde elektik yatırımlar için 12 milyon lira harcanacağını söyledi.

Abone ol

İlçelerdeki elektrik yatırımlarına büyük ağırlık verdiklerini, sistemin yenilenmesini esas aldıklarını belirten Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili M. Hilmi Güler, yaylaların elektriğe kavuşturulması ve yılın 12 ayı yararlanabilecek noktaya getirilmesini hedeflediklerini kaydetti.

Bir çok yaylada elektrik bulunduğunu, özellikle 'Turizm Merkezi' ilan edilen Çambaşı Yaylası'nın Maden, Turnalık, Yaprakbaşı, Sinanlı, Çamcalağı obaları ile Kumru'nun Fırınönü, Gücükgeriş yaylalarını elektriğe kavuşturacaklarını belirten Güler, "Gerek elektrik yatırımları gerekse diğer yatırımlarla yaylalarımızı gelecekte 12 ay yararlanabilir konuma getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Güler, birçok ilçenin elektrik tesisatını da yenilediklerini ve yenilemeye devam ettiklerini de kaydederek, "Şu anda 17 ilçemizde hummalı bir çalışma yapılıyor. Yıllardır sorun olan elektrik tesisatlarını, nakil hatlarını yeniliyoruz. Şu anda bu çalışmaların büyük çoğunluğunun ihalesi yapıldı ve sözleşmeleri yapılıyor. Bazıları da ihaleye çıktı, bazıları da ihale aşamasına getiriliyor. Tüm bunlar için 12 milyon lira bütçe belirlendi" diye konuştu.

ÇALIŞMA YAPILACAK İLÇELER

Güler'in verdiği bilgilere göre, 2010 yılında elektrik şebekesi yenilenecek ilçeler ve yapılacak işler şöyle:

"Merkez: Efirli kavşak aydınlatması, Nizamettin Mah., Efirli Hacı Ahmetli Mah., Oğmaca köyü, Öceli köyü, Kuylu köyü, Kovancı, Göbü köyü, İnkur-Uğurlu-Çınarcık
Ünye: Tekkiraz refüj aydınlatma, Ünye Hali, Yeşilkent, Tekkiraz, Ünye Trafo Merkezi-Tekkiraz Enerji Nakil Hattı, Sarıhalil köyü, Saraycık köyü, Ağıdere mah.,Yazkonağı mah., Esenkale, Tepeköy, Eskikızılcakase-Kölemen-Okulyanı-Yağmurağzı-Sinekçili mahalleleri, Pınarbaşı
Gülyalı: Divani refüj aydınlatması
Kabadüz: Pıtrak-Güzlük mah., Yokuşdibi,
Korgan: Çiftlik, Çamlı, Tepealan
İkizce: Başönü mah., Şenbolluk Enerji Nakil Hattı, Karlıtepe
Çaybaşı: Çaybaşı şehir şebekesi, İlküvez,
Akkuş: Kızılelma, Halil Uşağı
Fatsa: Ilıca, Oluklu, Yeşiltepe, Yalıköy Enerji Nakil Hattı,
Gölköy: Gölköy Merkez, İçyaka, Akçalı, Çatak,
Gürgentepe: Gürgentepe merkez
Kabataş: Kabataş merkez."