BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gazipaşa'ya ilk uçuş yapılacak

Yapımına 19 yıl önce başlanan Gazipaşa Havalimanı'na ilk tarifeli sefer 12 Temmuz Pazartesi günü başlayacak.

Abone ol

Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, geçen ay 3 C kategorisine kabul edilen Gazipaşa Havalimanı'na sefer düzenlemek için 15 gün önce deneme inişi ve kalkışı yapan Borajet'e, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce uçuş izni verildiğini söyledi.

Başkan Özgenç, iznin ardından Borajet'in İstanbul, Ankara ve Nevşehir'e tarifeli sefer düzenlemek için çalışma başlattığını ve ilk seferin de Pazartesi günü İstanbul-Gazipaşa, Gazipaşa-İstanbul olarak gerçekleştirileceğini bildirdi.

Borajet Havayolları yetkilileriyle görüşme yaptığını anlatan Başkan Cemburak Özgenç, ilk seferin 12 Temmuz Pazartesi günü Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 10.50'de gerçekleşeceğini, bu uçakta kendisinin de yer alacağını ifade etti. İstanbul'dan gelen uçağın, saati belirlenmemekle birlikte aynı gün tarifeli sefer olarak yeniden İstanbul'a döneceğini bildiren Başkan Özgenç, Borajet Havayollarının, pazartesi günü yapılacak seferlerini, bugün internet sitesinden duyurmaya başlayacağını da kaydetti. Gazipaşa Belediyesi olarak, Borajet'le anlaşma yaptıklarını ve İstanbul seferi yapacak uçakların koltuklarının bir ay süreyle dolacağı yönünde garanti verdiklerini ifade eden Başkan Özgenç, talep ve potansiyel bulunması halinde, Gazipaşa-İstanbul, İstanbul-Gazipaşa seferlerinin yanı sıra Gazipaşa-Ankara, Ankara-Gazipaşa, Gazipaşa-Nevşehir, Nevşehir-Gazipaşa seferleri düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

Borajet Havayolları’nın Gazipaşa Havalimanı'na İtalyan malı, ATR 70 modeli, 70 kişilik uçaklarla yolcu taşıyacağını vurgulayan Başkan Özgenç, ''Anamur, Gazipaşa ve Alanya'daki yolcuların artık İstanbul'a gitmek için uçak aramalarına gerek yok. Bölgenin ihtiyacını karşılayacak uçağımız artık var. Buna hepimiz destek olalım. Seferlerin sürekliliği sağlanıp, dolu bir şekilde uçarsa çok daha seferler düzenlenir ve halkımız rahat eder'' dedi.