BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.387,61
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Yurtkur'dan öğrencilere müjde

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, "1 Ekim'den itibaren yurtlarda kalan öğrencilerin yemekleri 30 gün ücretsiz" dedi

Abone ol

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, "1 Ekim'den itibaren yurtlarda kalan öğrencilerin yemekleri 30 gün ücretsiz" dedi.


Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesindeki YURTKUR Taşucu Kız Öğrenci Yurdu'nda gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısı ve ''ISO 9001 Kalite Belgesi'' törenine katılan Albayrak, yaptığı açıklamada, "YURTKUR yönetim kurulu olarak her ay bir ilde toplantı yapıyoruz. Yaptığımız toplantıda o ilin üniversite gençliğini ve yurtların durumunu görüşüyoruz. Bizde bir öğretim dönemi biter hemen yenisi başlar. Bizde durmak yok. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, sosyal devlet anlayışını üniversite gençliğine yansıtan bir kurumdur. Özellikle öğrencilere barınma, beslenme, öğrenim kredisi, katkı kredisi ve karşılıksız burs veriyoruz. Üniversite gençliğinin daha sağlıklı yetişmesi için 2006 yılının ocak ayından itibaren sabah kahvaltısı uygulamasına başlanmıştı. Akşam yemeği katkısı yükseltilmişti. İlk defa buradan açıklıyorum, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği haftanın 5 günü veriliyordu. Hafta sonu öğrencilerimiz mağdur oluyordu. Sayın Başbakanımıza bunu arz ettik. Sayın Başkanımız da Maliye'ye bir
talimat verdi. 1 ekimden itibaren öğrencilerimiz hafta sonları dahil ayın 30 günü sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinden ücretsiz faydalanacaktır. Bunun ihtiyaç sahibi öğrencilerimize çok önemli bir katkı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bunun yıllık maliyeti 80 milyon TL'ye kadar çıkıyor. Ama Türk gençliği için her şey haktır, Türk gençliğine her türlü yardımı yapmaktan bizim görevimizdir"
dedi.
2010-2011 öğrenim yılında Türkiye genelinde 250 bin öğrencinin yurtlarda kalacağına dikkat çeken Albayrak, "Onlar adına başta Sayın Başbakanımıza, müsteşarımıza çok teşekkür ediyorum. Uygulama öğrencileri çok rahat ettirecektir. Yurtları denetlemeye gittiğimizde özellikle bunu çok arzu ettiklerini söylüyorlardı. Bu önemli ve yeni bir çalışma, yeni bir uygulama. Hayırlı olsun" dedi.
Son 7 yıldır öğrencilerin yurt ücretlerini çok düşük tuttuklarını vurgulayan Albayrak, "Öğrenim kredileri 6-7 sene önce 45 TL iken bugün 200 TL. Daha önce 3 ayda bir verilirken şimdi her ay veriyoruz" dedi.
Öğrenci memnuniyetinin kendileri için çok önemli olduğunu anlatan Albayrak, şunları söyledi: "2013 yılının sonunda yurtlarımızın yüzde 50'sinden fazlası bu yurt gibi ISO 9001 Kalite Belgesi alacaktır. Model 1 dediğimiz süit odalı yurtlar yani 1 ila 4 kişilik yurtlar olacak. Kredi Yurtlar Kurumu, alanında lider bir kurum olduğunu da ortaya koyacaktır. Bugün burada da Türkiye genelinde ISO 9001 belgesini alan yurdumuzda bir araya gelmekten dolayı mutluyuz. Bu belge de kaliteli hizmet demek. Bizim hedefimiz
de kaliteyi asla düşürmemektir."
Kredi Yurtlar Kurumu'nun 7 bin personelle 250 bin öğrenciyi yurtlarında barındırdığını belirten Albayrak, "900 bin civarında öğrenciye öğrenim kredisi ve burs veriyor. 570 bin öğrenciyi katkı kredisiyle destekliyor. Türkiye'nin her ilinde artık yurdumuz var. Şırnak'ta yoktu, geçen ay orada da açtık. Bu gurur verici bir şey. Yazın da işte bu kurumun çalışanlarına böyle güzel bir ortamda 5 yıldızlı bir hizmet bizim için bir gurur. Onların da hakkıdır diye düşünüyorum" diye konuştu.