BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

TES-İŞ özelleştirme istemiyor!

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası, Tunçbilek ve Seyitömerdeki termik santrallerinin özelleştirilmesine karşı imza kampanyası başlattı.

Abone ol

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) tarafından Tunçbilek ve Seyitömerdeki termik santrallerinin özelleştirilmesi protesto edilerek imza kampanyası düzenlendi.

Stant açan sendika yetkilileri vatandaşlardan imza topladı. Etkinlik hakkında bilgiler veren Tes-İş Sendikası Kütahya Şubesi Genel Sekreteri Ramazan İlhan, şunları söyledi: "Malumunuz son günlerde yazılı ve görsel medya organlarında Tunçbilek ve Seyitömer termik santrallerinin özelleştirilmesi gündeme geldi. Bu vesileyle ilimiz genelinde Kütahya merkez, Tavşanlı, Emet ve Hisarcık ilçe merkezlerinde Kütahya'mızda kalan son kamu kurumu olarak Tunçbilek ve Seyitömer termik santrallerinin yabancılara satılmamasını ve bu kurumların ilimize katkı sağlamasını sürdürmek amacıyla bir imza kampanyası başlattık.

Tüm sivil toplum örgütlerimizden, siyasi partilerden ve vatandaşlardan katkı ve katılım bekliyoruz. İlimizde kalan son kurum olan Tunçbilek Termik Santralının ilimizde kalması adına herkesi ilgiye bekliyoruz" ifadelerini kullandı.